(VIDEO) Încă o misiune aero-medicală SMURD România în țara noastră! O minoră din Cantemir, transportată de urgență la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deja pentru a treia oară în această săptămână echipajele aero-medicale SMURD din România intervin pentru misiuni în Moldova. De această dată, un echipaj SMURD din Galați, a intervenit astăzi pentru a efectua o misiune aero-medicală de transportare a unei tinere în vârstă de 17 de ani din raionul Cantemir la Chișinău.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, minora a suferit diverse traumatisme în urma unui accident rutier care s-a produs la data de 7 august, fiind lovită de o mașină în timp ce se deplasa cu bicicleta.

Pe parcursul zborului, echipa de medici și paramedici SMURD Galați a monitorizat starea pacientei, transportată în capitală în stare gravă stabilă. Elicopterul SMURD a aterizat pe stadionul „Dinamo” din Chișinău, după ce adolescenta a fost preluată de serviciu asistență medicală urgentă și transportată la „Institutul Mamei și Copilului” din capitală pentru următoarele intervenții medicale.

De la începutul săptămânii aceasta este a treia intervenție aero-medicală, primele două fiind efectuate de echipajele SMURD din Iași, la Soroca, pentru preluarea unui adolescent din Soroca, care a suferit din cauza loviturii puternice în regiunea capului în timpul aflării într-un bazin, precum și a unei femei de 44 de ani din raionul Sîngerei care a suferit în urma combustiei termice de gradul II și III pe circa 40% din suprafața corpului.

De la începutul anului 2018, aceasta este a 14-a intervenție aero-medicală SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...