/DOC/ Cui aparține tabăra din Vadul lui Vodă în care ar fi fost maltratați 13 minori

missing
09 august 2018, ora 13:25

Conform datelor de la Cadastru, tabăra de odihnă „Trandafir” aparține ASEM-ului din 2013, când i-a fost dată în gestiune. Însă în acest an ea a fost dată în arendă pentru trei ani companiei „Dovi Grup”, administrată de Olga Donică, potrivit prorectorului Igor Melnic.

„Când s-au interesat de tabăra noastră și au spus că vor să o vadă, au spus că mai au niște activități în zona de odihnă Vadul lui Vodă, dar eu personal nu le-am cerut acte”, a menționat Igor Melnic pentru ZdG. „Baza de odihnă nu era utilizată. Noi avem niște costuri lunare și din 2016 tabăra deja nu era utilizată. Am discutat cu domnul rector ce putem face cu ea și încercam să găsim pe cine ar putea să o ia în chirie și s-a găsit această persoană care a fost interesată”, a continuat Melnic.

„Dovi Grup” SRL este o companie înregistrată în septembrie 2017 de Olga Donică. În iunie 2017, aceasta a câștigat două licitații de 1,02 milioane de lei cu Direcția Învățământ Hâncești și Consiliul Raional Ialoveni pentru „achiziționarea foilor de odihnă pentru copii în sezonul estival”.

Conform datelor de la Agenției Achiziții Publice, Direcția Învățământ Hâncești, raion de unde sunt cei 13 copii maltratați, a plătit 592 de mii de lei pentru ca minorii din regiune să beneficieze de odihnă în tabăra „Trandafir”. Consiliul Raional Ialoveni a plătit pentru aceleași servicii 435 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram