Un moldovean a rămas fără „bijuteria” pe patru roți. BMW căutat de INTERPOL, reținut la Leușeni

Un cetățean al Republicii Moldova a rămas fără „bijuteria” pe patru roți în timpul formalităților de control la frontiera de stat. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au luat măsura indisponibilizării autoturismului, care era dat în căutare internațională de către autoritățile de drept din Marea Britanie.

Incidentul a fost înregistrat pe 8 august pe sensul de ieșire din țară.

Astfel, la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model BMW fabricat în 2012 și înmatriculat în România. Acesta era condus de către un bărbat în vârstă de 30 de ani.

În timpul verificării informației din documentele prezentate s-a constatat că mașina figura în baza de date INTERPOL ca fiind căutată de autoritățile engleze.

Bărbatul le-a declarat polițiștilor de frontieră că a procurat mașina în România, cu diferite defecte tehnice, iar în Republica Moldova a reparat-o. Ulterior, se folosea de vehicul fără a ști că este căutat în Anglia.

În prezent, mijlocul de transport este reținut pe teritoriul SPF Leușeni până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.