Google a lansat oficial Android 9.0 P. Pe ce telefoane este deja disponibil noul sistem de operare

android-9-pie-1200px

După luni de aşteptare, în care Google a dat informaţii cu „ţârâita” despre noua versiune de Android, ziua cea mare a sosit și unii utilizatori ai acestui sistem de operare.o pot deja testa Este vorba de Android 9.0 P şi care are un nume oficial: Pie. 

Chiar dacă majoritatea telefoanelor care rulează Android vor primi actualizarea ceva mai târziu, terminalele produse in-house de Google, seria Pixel, sunt primele care se bucură de noul sistem de operare, notează adevărul.

Următoarele telefoane care pot beneficia de update la Android 9.0 Pie pot fi noile terminale Nokia, produse de HMD Global, despre care este cunoscut faptul că lucrează îndeaproape cu Google. Chiar dacă nu sunt disponibile încă toate funcţiile anunţate de Google în cadrul coinferinţei destinate developerilor de aplicaţii, acestea îşi vor face apariţia în luna septembrie, atunci când mult mai mulţi producători vor primi acces la noul update, pentru a fi implementat pe gama proprie de dispozitive.

Printre marile companii care stau la coadă pentru Adroid Pie se numără şi Sony, OnePlus, HTC, Oppo, Vivo şi Xiaomi. Este de remaracat că Huawei şi Samsung nu au optat pentru accesul în prima fază de testare beta a lui Android 9.0 Pie, însă vor primi cu siguranţă noul update înainte de finalul anului, pentru terminalele vârf de gamă, precum P20 Pro, Galaxy S9 sau Galaxy Note 9, care se va lansa în această săptămână.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente