/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Când se va începe construcția tronsonului Ungheni-Chișinău a gazoductului Iași-Chișinău

missing
08 august 2018, ora 11:46

Șeful legislativului spune că un alt proiect important legat de infrastructură energetică și anume interconexiunea electrică cu UE, inclusiv cu România, este pregătit pentru implementare. În acest sens a fost luat un împrumut și au fost obținute mai multe granturi de către Republica Moldova de la finanțatori. Este vorba de mai mult de 250 de milioane de euro, un proiect economic foarte important, spune Andrian Candu.

Totodată, Andrian Candu afirmă că pentru sesiunea de toamnă-iarnă Parlamentul are o restanță pentru care speră că se va găsi o soluție – modificările în Constituție în ceea ce ține de obiectivul de integrare europeană pentru Republica Moldova. „Majoritatea parlamentară încă nu are voturile pentru modificarea Constituției, de aceea, trebuie să discutăm. Sper foarte mult că vom reuși să găsim acel compromis cu partidele parlamentare de opoziție pro-europene, PLDM și PL, ca în sesiunea următoare să reușim modificările în Constituție la acest capitol”, a declarat Andrian Candu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram