16:29:49 19.04.2024
Stiri

UPDATE // A treia ședință de judecată de la Cahul în dosarul lui Ilan Șor, la mai bine de un an de la CONDAMNAREA sa în prima instanță

Anticorupție 08.08.2018 10:08 Vizualizări2943 Autor: Ziarul National
UPDATE // A treia ședință de judecată de la Cahul în dosarul lui Ilan Șor, la mai bine de un an de la CONDAMNAREA sa în prima instanță


UPDATE // Avocații lui Ilan Șor au anunțat că la ședința de astăzi de la Curtea de Apel Cahu au fost câțiva martori ai acuzării. În timp ce Șor se afla în incinta instanței, afară câțiva simpatizanți ai partidului pe care îl conduce, îmbrăcați cu tricouri pe care era imprimată emblema formațiunii, manifestau afară.

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihalceanu, a declarat pentru Pro TV că astăzi au fost audiați șapte martori ai acuzării, inclusiv patru contabili, care au primit parolele și semnaturile digitale ale companiilor care au fost folosite la fraudarea sistemului bancar, și trei foști angajați ai Băncii de Economii. Aceștia au declarat că au acționat la inițiativa lui Ilan Șor.

La urmatoarea ședintă de judecată urmează să fie audiați martorii apărarii.

La Curtea de Apel Cahul va avea loc astăzi, cu începere de la ora 11.00, ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor, principalul învinuit în fraudele din sistemul bancar al R. Moldova.


Aceasta va fi a treia ședință la Cahul, cu ușile închise, în dosarul Șor, transferat în februarie curent de la Curtea de Apel Chișinău, după ce mai mulți judecători de aici s-au abținut de la judecarea cauzei.

A doua ședință, care a avut loc în luna aprilie, a fost amânată la cererea avocaților primarului de Orhei.

Menționăm că prima instanță l-a condamnat, acum un an, pe Ilan Șor la șapte ani și jumătate de închisoare în penitenciar de tip semiînchis pentru escrocherie și spălarea a cinci miliarde de lei de la Banca de Economii.

Dosarul său a stat mai bine de jumătate de an la Judecătoria Chișinău, nefiind transmis la Curtea de Apel din motiv că nu ar fi avut traducători de rusă-română. Ilan Șor continuă să se afle la libertate și să-și exercite funcția de primar de Orhei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md