/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

În raionul Ceadîr-Lunga au fost identificate 16 cazuri de rujeolă la copii

missing
08 august 2018, ora 10:09

Din cei 16 copii, doar unul singur era vaccinat împotriva rujeolei, ceilalți copii nu au fost vaccinați. Opt copii din cei îmbolnăviți locuiesc în satul Beșghioz, cinci din satul Kazakliya și trei din Copceac.

Centrul a constatat că virusul a fost contactat de un copil care a fost în vizită în orașul Bolgrad, regiunea Odessa, la rude unde era un copil bolnav de rujeolă. Prin urmare boala a fost adusă și pe teritoriul raionului Ceadîr-Lunga. Ulterior, copiii care s-au îmbolnăvit, împreună cu părinții, au fost la o tabără din raionul Ungheni. În total la tabără din raionul Ceadîr-Lunga au plecat 24 maturi și 74 de copii și s-au aflat acolo timp de o săptămână.

Comisia raională privind protecția sănătății publice au decis să verifice locuitorii și au interzis organizarea activităților dedicate copiilor în localitățile respective, iar copiilor care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei le-a fost interzis temporar accesul în școli și grădinițe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram