/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Ce a spus Candu despre a doua tranșă de asistență macrofinanciară și pachetul de legi privind reforma fiscală

missing
08 august 2018, ora 09:26

Șeful legislativului spune că autoritățile vor invita o misiune de evaluare de la Bruxelles care să aprecieze toate succesele și insuccesele Republicii Moldova pentru a adopta o nouă decizie în ceea ce ține de asistența macrofinanciară. „Ar putea să vină să evalueze și pentru a doua tranșă de asistență, noi suntem foarte aproape de momentul când vom îndeplini condițiile și pentru a doua tranșă”, a declarat Andrian Candu.

În ceea ce ține de invalidarea alegerilor locale din municipiul Chișinău, fapt care a stat la baza deciziei de a fi suspendată prima tranșă a asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene, Andrian Candu spune că se așteaptă concluziile Comisie parlamentare juridice privind necesitatea modificării legislației electorale. Ulterior, se va discuta în Parlament ,dacă este necesară sau nu modificarea legislației.

Referindu-se la pachetul de legi privind reforma fiscală, șeful legislativului spune că unii s-au grăbit să critice aceste proiecte, fără să le analizeze suficient de bine. „Le recomand tuturor să citească cu atenție legile, iar atunci când ele intră în vigoare, să facă toate analizele necesare și să aibă toți răbdare pentru a vedea care este rezultatul acestor legi”, spune Andrian Candu, menționând că cel mai ușor este de criticat.

Președintele Parlamentului a declarat, de asemenea, că acordarea cetățeniei pentru investiții este practicată în multe țări și este important să fie găsit modelul potrivit. Pentru aceasta, spune Andrian Candu, a fost contractată o companie internațională care să organizeze întregul proces de obținere a cetățeniei Republicii Moldova pentru investiții. Această companie va verifica de unde provin banii potențialului beneficiar, va urmări întregul proces de depunere a dosarului și celelalte proceduri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram