Un container cu 15 000 sticle de vin premium din Republica Moldova a ajuns înghețat în China

Un container cu 15 000 de sticle de vin premium din Republica Moldova (de la companiile Carpe Diem; EtCetera și Radacini) a ajuns înghețat în Beijing, China. Aceasta, cel mai probabil, din cauza unei erori la transportare în refrigerator.

În loc să fie livrate la +12℃, sticlele au ajuns înghețate la o temperatură de -17℃, scrie Finewine.md.

Potrivit sursei citate, Min Cho, importatorul de vinuri moldovenești în China, a publicat un mesaj emoționant pe Facebook, în care își cere iertare pentru acest caz.

„Unele lucruri mai bine să rămâne nespuse, altele trebuie auzite… 15 000 de sticle de vin. Unele sunt considerate cele mai bune din Moldova. Recolte începând cu anul 2014, cu o cantitate foarte limitată, de doar câteva sute de sticle… au fost declarate de CIQ complet deteriorate în timpul transportului. Acest container refrigerat a fost efortul meu suplimentar de a aduce și a oferi clienților noștri cele mai bune vinuri din Moldova.

A fost o experiență emoțională pentru mine. Și sunt sigur că este pentru mulți care au fost implicați. Pentru toți acei oameni care au participat la crearea acestor vinuri minunate. Îmi pare rău… aveți scuzele mele cele mai profunde. Nu numai viticultorii, ci și doamnele care au ales acești struguri cu mâna… domnii care au lucrat în câmp… și oamenii de la liniile de îmbuteliere… ei au făcut aceste vinuri … nu numai vinificatorul. A fost Moldova… Fiecare dintre aceste sticle ar fi trebuit să dăruiască un zâmbet și o experiență de neuitat aici, în China. O impresie de neuitat a Moldovei… pe care o aveam în fiecare pahar de vin moldovenesc… Aceasta a fost responsabilitatea mea… pe care nu am putut s-o îndeplinesc. Încă o dată, aveți scuzele mele sincere”, a scris pe Facebook importatorul chinez citat de sursa citată.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.