/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ebola a reapărut în Africa. Trei noi cazuri au fost confirmate

07 august 2018, ora 19:41

Ministrul Sănătăţii Oly Ilunga Kalenga a anunţat printr-un comunicat faptul că cel puţin patru decese provocate de virus au fost deja confirmate, 16 noi cazuri de infectare cu febră hemoragică au fost identificate, iar alte 27 de cazuri probabile şi 31 de persoane suspecte sunt în curs de investigaţie.

Acesta confirmă că un lot de vaccinuri a ajuns în Beni, principalul oraş din regiune, iar vaccinarea ar trebui să fie finalizată până la sfârşitul acestei săptămâni. Ministerul a transmis că 12 echipe de medici vor fi deplasate în provincie.

Experţii în sănătate au identificat cel puţin 966 de cazuri care se află acum sub supraveghere.

Virusul Ebola se crede că este transportat pe distanţe lungi de către lilieci şi poate fi întâlnit în carnea vândută în pieţe, care ulterior este consumată. Odată prezent în oameni, virusul cauzează febră hemoragică, vomă şi diaree şi intră în contact direct cu fluidele din corp. Peste 11.300 de persoane au murit din cauza epidemiei între 2013 şi 2016.

Aceasta este cea mai mare şi împădurită ţară din Africa Centrală, aceasta fiind cea de-a zecea epidemie de Ebola din 1976, când virusul a fost descoperit lângă râul Congo, în nordul ţării. Aceasta reprezintă ţara cu cele mai multe epidemii, de două ori mai mult decât în oricare altă ţară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram