Igor Dodon l-a anunțat pe James Pettit că nu poate promulga legea privind construcția Ambasadei SUA pe teritoriul fostului Stadion Republican

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon afirmă că l-a anunțat pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii, James Pettit, precum că nu poate promulga hotărârea transmiterii terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA. Potrivit lui, nu poate promulga o lege care „nu este acceptată de societate”.

„Am propus diplomatului să revenim la examinarea acestui subiect după alegerile parlamentare pentru a identifica în comun alte soluții mult mai convenabile pentru ambele părți. Am lansat inițiativa ca pe terenul respectiv, împreună cu partenerii americanii să amenajăm un parc sau să edificăm un centru cultural, ceea ce va fi apreciat nu doar de locuitorii municipiului Chișinău, dar și de întreg poporul Republicii Moldova”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook ca urmare a întrevederii cu diplomatul SUA.

Cei doi au discutat și despre „situația curentă din politica internă și externă a țării, despre relațiile bilaterale moldo-americane”. „Ambasadorul și-a expus îngrijorarea în legătură cu aprobarea pachetului de legi privind noua politică fiscală, care potrivit lui, nu corespunde angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova și le-a asumat și va afecta climatul de afaceri din țara noastră”, a transmis Igor Dodon „impresiile” ambasadorului american.

Nu în ultimul rând, Igor Dodon și-a exprimat disponibilitatea pentru aprofundarea dialogului în interesul cetățenilor ambelor state, „inclusiv prin efectuarea unei vizite de lucru sau oficiale în SUA, în timpul cel mai apropiat”. Asta după ce anterior anunțase despre o vizită în SUA care așa și nu a mai avut loc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...