18:10:58 19.04.2024
Stiri

O rețea de stații de alimentare a MAŞINILOR ELECTRICE ar putea apărea în R. Moldova. Unde vor fi instalate „benzinăriile electrice”

Economie 07.08.2018 17:20 Vizualizări1179 Autor: Ziarul National
O rețea de stații de alimentare a MAŞINILOR ELECTRICE ar putea apărea în R. Moldova. Unde vor fi instalate „benzinăriile electrice”


O rețea de stații de alimentare a mașinilor electrice ar putea apărea în R. Moldova. Un concept de proiect, care presupune promovarea și dezvoltarea infrastructurii de încărcare a autovehiculelor electrice, a fost semnat între Fondul pentru Eficiență Energetică (FEE) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Proiectul prevede instalarea „benzinăriilor electrice” în locații strategice din R. Moldova, astfel încât să fie posibilă alimentarea mașinilor electrice pe teritoriul republicii, precum și asigurarea coridorului de transport pentru vehiculele electrice între România și Ucraina, prin R. Moldova.

Citește și: Mașina viitorului în R. Moldova. Câte mașini electrice avem în R. Moldova

„Este un proiect ambițios, care merită susținut. Trebuie să oferim proprietarilor de autovehicule electrice șansa de a beneficia de echipamente de calitate și condiții de a se deplasa pe teritoriul țării. Totodată,trebuie să ne asigurăm că, odată instalate în spațiul public, aceste puncte de încărcare vor fi accesibile utilizatorilor. În acest sens, este necesară ajustarea legislației existente pentru a include categoria vehiculelor Eco”, a menționat Chiril Gaburici, care este și președinte al Consiliului de administrare al FEE.

De asemenea, membrii Consiliului au aprobat finanțarea proiectelor reevaluate de către FEE, care presupun implementarea măsurilor de eficiență energetică și valorificarea surselor de energie regenerabilă în cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii nr.1 și în Gimnaziul din localitatea Ișnovăț, raionul Criuleni.

La fel, a fost evaluat proiectul-pilot ce presupune crearea unor condiții de trai mai bune pentru studenții căminului nr.2 al Universității Tehnice din Moldova. Proiectul prevede reparația în interiorul căminului, izolarea termică a clădirii, schimbarea echipamentelor și a contoarelor electrice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md