Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dorin Chirtoacă acuză procurorul de…

Dorin Chirtoacă acuză procurorul de minciună: „E o bătaie de joc”

Dorin Chirtoacă a cerut din nou recuzarea judecătorului care instrumentează dosarul său. Fostul primar acuză de complicitate judecătorul, procurorul, precum și avocatul lui Nistor Grozavu. De cealaltă parte, procurorul califică drept nefondate acuzațiile fostului edil.

Chirtoacă susține că avocatul lui Nistor Grozavu i-ar fi făcut semne procurorului pentru ca acesta să înlăture anumite întrebări la adresa viceprimarului: „Judecătorul a zis că nu poate constata că cineva i-a făcut cuiva vreun semn. Procurorul a negat că avocatul i-ar fi făcut semn, după care chiar avocatul a confirmat că a făcut acel semn”.

Cererea de recuzare a judecătorului a fost însă respinsă, fapt ce nu l-a nemulțumit pe Chirtoacă, care a apărut în fața jurnaliștilor cu o înregistrate din timpul procesului în care judecătorul ar fi pronunțat următoarea frază: „Toate întrebările le puneți la sfârșitul ședinței pentru că se prelungește prea mult circul respectiv”.

Fostul edil susține că procurorul a negat în timpul examinării cererii de recuzare că judecătorul ar fi pronunțat cuvântul „circ”, iar judecătoarea a respins cererea.

„Procurorul neagă că judecătorul a spus cuvântul „circ”. Procurorul a spus minciuni. Avem o situație în care doi judecători acoperă minciunile unui procuror, iar judecătorul de fond nu vrea să cerceteze faptul, în timp ce judecătorul care a examinat cererea de recuzare o respinge în șase rânduri. E o bătaie de joc”, a spus Dorin Chirtoacă.

Fostul edil a mai precizat că procurorul l-ar fi amenințat că îi schimbă măsura preventivă în cazul în care va publica înregistrarea din timpul ședinței de judecată: „Domnule procuror Robu, domnule judecător Negru, dacă tot acționați împreună, în tandem, și sunteți mână în mână, convingeți societatea, oamenii care m-au ales de trei ori, precum că aș fi infractor!”

„Nu o să comentez cele menționate de inculpatul Chirtoacă. Partea apărării și-a atins scopul de a nu finaliza audierea martorului. Acuzațiile inculpatului sunt nefondate”, a spus procurorul Dumitru Robu.

Dorin Chirtoacă a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție pe 25 mai 2017. A doua zi, pe numele său a fost eliberat un mandat de arest la domiciliu, care a fost prelungit de mai multe ori. Chirtoacă este învinuit că a participat la trucarea licitației privind introducerea în Chișinău a sistemului parcărilor cu plată și că ar fi avut o cotă parte dintr-o firmă care urma să fie implicată în gestionarea proiectului. La 28 iulie 2017, Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar al mun. Chișinău, printr-o hotărâre a instanței de judecată.