Atenție, viruși! Utilizatorii primesc mesaje cu link-uri de la „prieteni” prin intermediul Facebook Messenger

ss

Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) avertizează utilizatorii aplicației de mesagerie Facebook Messenger că sunt vizați de o campanie de răspândire de malware prin intermediul unor mesaje care îi îndeamnă pe aceștea să acceseze un link (URL) către un așa zis video al unui prieten, expunându-se, astfel, mai multor riscuri.

Victimele vor fi expuse unor riscuri, precum divulgarea istoricului de navigare (browsing history) către atacatori, interceptarea de credențiale pentru diferite platforme web, instalarea altor forme de malware fără cunoștința acestora și includerea în lanțul de distribuire a mesajelor malițioase către prieteni.

STISC recomandă utilizatorilor să ignore astfel de mesaje și să evite accesarea link-urilor sau documentelor primite din surse necunoscute, prin intermediul Facebook Messenger.

În cazul în care utilizatorii suspectează sau știu că sunt victima acestei campanii malware, STISC le sugerează să verifice extensiile de browser și să le dezinstaleze pe cele care nu sunt folosite (sau nu știu ce sunt, însă par suspecte etc.), să utilizeze o soluție antimalware pentru a scana sistemul și pentru a elimina eventualele aplicații malițioase identificate și să verifice dacă au trimis astfel de mesaje prietenilor. În cazul în care au facut acest lucru, prietenii trebuie avertizați să nu acceseze respectivele mesaje.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente