Doi români au furat lingouri de aur dintr-un apartament din Viena. Cine le-a comandat spargerea

Jaf spectaculos în capitala Austriei. Un fost avocat austriac şi-a recunoscut implicarea într-un jaf prin care unei septuagenare i-au fost furate din locuinţă lingouri de aur în valoare de 700.000 de euro, cu ajutorul unor spărgători români, a declarat luni apărătorul său, transmit DPA şi AFP preluate de Agerpres.

Potrivit actului de inculpare, avocatul, în vârstă de 42 de ani, şi victima, de 78 de ani, legaseră o relaţie de prietenie datorită pasiunii comune pentru muzica de operă. Cei doi asistau frecvent împreună la spectacole la Viena şi în străinătate.

Femeia i-a dezvăluit mai tânărului ei prieten că îşi ţinea întreaga avere, constând în 20 kg de aur, în apartamentul său din Viena.

Procurorii îl acuză pe suspect că i-ar fi livrat informaţia unui român, un infractor condamnat pe care îl apărase ca avocat. Austriacul i-a furnizat complicelui fotografii ale apartamentului şi ale sistemului de alarmă.

În rechizitoriu se arată că, potrivit unui plan minuţios pus la punct, avocatul şi-a invitat victima la el acasă, în septembrie trecut, la o degustare de vin în noaptea jafului.

După ce românul şi un al doilea spărgător nu au reuşit să găsească lingourile, avocatul a izbutit să afle de la femeie locul exact unde erau ţinute acestea, şi a invitat-o din nou a doua zi. De această dată, spărgătorii au avut succes. Ei au dispărut însă împreună cu prada şi de atunci sunt daţi dispăruţi.

Avocatul suspectului a declarat pentru agenţia austriacă APA că acesta va pleda vinovat în instanţă, mai scrie sursa citată.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.