‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriS-a stins din viață Eugen Pâslaru, fondatorul Vinăriei „Sălcuța”

S-a stins din viață Eugen Pâslaru, fondatorul Vinăriei „Sălcuța”

‹ adv ›
‹ adv ›

A plecat la cele veșnice Eugen Pâslaru, omul care a avut o contribuție incontestabilă în dezvoltarea strategică și succesul continuu a sectorului vitivinicol din Republica Moldova.

Eugen Pâslaru este numit unul dintre fondatorii industriei vitivinicole moderne a Moldovei. De la debutul său profesional, până la succesul înregistrat în calitate de proprietar al celei mai cunoscute fabrici de vin de la noi „Sălcuța” s-a dedicat totalmente promovării sectorului păstrându-i patrimoniul și tradițiile. A fost membru al primului Parlament al Republicii Moldova, iar în 1991 a semnat Declarația de Independență a Republicii Moldova. 

În anul 1995 a înființat Vinăria „Sălcuța”, care peste ani urma să devină un adevărat simbol al vinului moldovenesc. A fost printre primii din Moldova care a preluat controlul asupra întregului proces de producție. A lucrat din greu pentru a găsi echilibru între tehnologiile moderne și tradițiile milenare în vinificație, dar și pentru a asigura cea mai înaltă calitate la fiecare etapă a procesului, de la germinarea semințelor de struguri din soiuri moldovenești și europene, până la sădirea, recoltarea, fermentarea, îmbutelierea și, în final, oferirea fructului muncii sale consumatorului final.

Astăzi, vinurile „Sălcuța” reprezintă o carte de vizită pentru vinul moldovenesc de înaltă calitate, atât pentru consumatori, cât și la concursurile internaționale de specialitate.

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. De unde doamne iartă e fondator asta a fost un mafiot căruia ia dat dumnezeu prea multe zile de trăit acu poate exista dreptate divină si va plăti pentru toate familiile care le a distrus!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii