/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO/ „Catastrofă ecologică” în aproprierea râului Bâc. La periferia Capitalei a fost creată o gunoiște neautorizată

missing
06 august 2018, ora 15:07

„Am fost aici cu câteva săptămâni în urmă. Am rămas uimit de situaţia pe care am găsit-o, având în vedere dimensiunea gunoiştii create şi posibilele consecinţe asupra mediului. Este o adevărată catastrofă ecologică, chiar la periferia oraşului Chişinău, în imediata apropiere a râului Bâc şi a unui cartier locativ particular”, a remarcat Ruslan Codreanu.

Potrivit primarului general interimar, oamenii transportă pe teritoriul poligonului deşeuri de construcţie, chiar dacă gunoiştea municipală autorizată se află în apropiere. Totodată Codreanu a menționat că odată ce terenul a fost transmis în proprietate privată, proprietarul terenului pe care se depozitează deșeurile este cunoscut. „Constat că în ultimele zile persoanele care gestionează poligonul improvizat au încercat să astupe cu pământ deşeurile, însă nu au făcut altceva decât să apropie şi mai mult gunoiul de apele râului Bâc”, a afirmat edilul-şef al capitalei.

Ruslan Codreanu a dispus blocarea accesului pe teritoriul poligonului improvizat și a solicitat suportul Direcţiei de Poliţie în acest sens. Primarul interimar a cerut identificarea persoanelor care transportă deșeuri în locurile neautorizate şi sancționarea lor. Autorităţile publice locale ale municipiului Chişinău vor sesiza în mod de urgență Agenția Ecologică Chișinău şi Procuratura municipiului Chişinău asupra situaţiei date.

Menționăm că terenul pe care s-a format gunoiștea are o suprafaţă ce se extinde pe câteva hectare de pământ. Acesta este în proprietate privată și se află pe teritoriul administrativ al comunei Truşeni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram