16:48:57 29.03.2024
Stiri

Ţara care vrea să introducă pedeapsa cu MOARTEA pentru accidentele rutiere cu victime

Știri 06.08.2018 14:39 Vizualizări918 Autor: Ziarul National


Ţara care vrea să introducă pedeapsa cu MOARTEA pentru accidentele rutiere cu victime

Guvernul din Bangladesh va analiza luni un amendament care propune introducerea pedepsei cu moartea în cazul accidentelor rutiere cauzatoare de decese, a declarat un oficial, în contextul în care zeci de mii de studenți și studenți protestează după ce doi adolescenți au fost călcați de un autobuz, scrie zf.ro.

Zeci de mii de persoane, cei mai mulți elevi și studenți, au participat în ultimele zile la proteste ample, care au paralizat capitala Bangladeshului, Dacca. Manifestanții cer schimbarea codului rutier și a legilor privind transportul, relatează agenția de știri Reuters.

Un oficial din cadrul Guvernului de Dacca a declarat sub protecția anonimatului că amendamentul propus se referă la șoferii care provoacă accidente mortale.

Aplicarea pedepsei capitalei în cazul accidentelor rutiere este deosebit de rară în lume. În acest moment, legile din Bangladesh prevăd o pedeapsă maximă de trei ani în cazul accidentelor mortale. Autoritatea de transport din Bangladesh a elaborat o listă a maximelor de pedepse în diferite țări, care variază de la 14 ani de închisoare în Marea Britanie până la trei ani în India.

Poliția a folosit lacrimogene dimineața pentru a dispersa manifestanții, iar presa locală relatează că activiștii și simpatizanții partidului de guvernământ au atacat elevii și studenții care protestează. Cel puțin 50 de manifestanți au fost răniți în urma acestor incidente. Ambasada SUA a condamnat atacurile care vizau mii de tineri proteste care își exercită drepturile democratice.

Un convoi diplomatic în care se afla şi ambasadorul SUA în Bangladesh a fost atacat de persoane înarmate, în cursul protestelor de la Dacca, a anunţat Ambasada SUA, precizând că nimeni nu a fost rănit, însă două vehicule au fost avariate.

Obaidul Quader, secretarul general al formaţiunii de guvernământ, Bangladesh Awami League (BAL), a afirmat că activiştii şi simpatizanţii partidului au acţionat în autoapărare, protestatarii fiind cei care au atacat primii.

Autorităţile au cerut ferm tinerilor să înceteze protestele. Ministrul de Interne, Asaduzzaman Khan, avertizând că răbdarea forţelor de ordine este pusă la grea încercare de aceste proteste.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md