Peste 650 de accidente și 30 de persoane decedate în traficul rutier de la începutul acestui an

Accident_Pak24
Foto: simbol

Treizeci de oameni au murit în cele 675 de accidente rutiere produse în Chișinău de la începutul anului curent. Numărul răniților depășește 800 de persoane.

Deși numărul total al accidentelor este într-o ușoară scădere comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când au avut loc 734 de accidente, soldate cu 34 de morți, situația este inversă în cazul accidentelor cu implicarea minorilor. Numărul acestor accidente a crescut de la 55 la 87, iar numărul copiilor care și-au pierdut viața s-a majorat de la unu la patru. Informațiile au fost prezentate la ședința operativă de la Primăria capitalei, transmite IPN.

Silviu Mușuc, șef adjunct al Direcție de Poliție, a declarat că cele mai multe accidente s-au înregistrat în sectorul Râșcani, iar cele mai multe decese au fost la Botanica. Din numărul total, 118 accidente s-au produs din cauza vitezei excesive: 13 persoane au decedat, iar 125 au fost rănite. 17 șoferi din cei implicați în accidente se aflau în stare de ebrietate, iar în cazul a 67 de accidente nu s-a respectat distanța. Cu implicarea pietonilor au avut loc 288 de accidente, iar ca urmare 15 pietoni au decedat. Pe trecerile pietonale au fost înregistrate 108 accidente, soldate cu doi morți.

În cele 87 de accidente cu implicarea copiilor, patru minori și-au pierdut viața, iar alți 122 au fost traumatizați. Un copil din cei decedați nu împlinise trei ani, iar alți doi aveau doar câteva luni. În al patrulea caz este vorba despre un adolescent de 16 ani.

Din numărul total de 675 de accidente, 115 au avut loc în luna iunie. Cele mai multe accidente au avut loc în zile de marți, în intervalul orar între 14.00 și 16.00.

Potrivit datelor Direcției de Poliție a capitalei, pe parcursul ultimilor zece ani, cele mai multe persoane decedate în accidente rutiere în perioadă de șapte luni, au fost în anul 2009. Atunci 51 de persoane au murit în accidente, iar 803 au fost traumatizate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente