Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a supraviețuit unei „tentative de asasinat cu drone explozive”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Venezuelei Nicolas Maduro a fost ținta unei tentative de asasinat, în timpul discursului pe care l-a susținut de ziua armatei, la Caracas. Nicolas Maduro acuză că a fost vizat de „un atac cu drone explozive” și susține că atentatul ar fi fost pus la cale de Columbia. Șapte soldați au fost răniți în urma a două explozii.

Incidentul a fost transmis în direct, de televiziunea din Venezuela. Preşedintele Nicolas Maduro susţinea un discurs la o uriaşă ceremonie care marca Ziua Armatei. O serie de explozii a întrerupt discursul preşedintelui Venezuelei, care se afla la tribuna oficială alături de soţie, de oficiali guvernamentali şi liderii militari ai ţării. Nicolas Maduro e văzut când îşi ridică privirile spre cer, în timp ce gărzile de corp îl înconjoară şi încearcă să îl protejeze.

Brusc, transmisia televiziunii naţionale din Venezuela se mută de la tribuna oficială către piaţa în care erau desfăşurate trupele participante la ceremonie. Soldaţii sunt văzuţi fugind panicaţi din formaţie în momentul în care s-au auzit explozii.

O altă înregistrare video, filmată cu o cameră dintr-un alt unghi, arată însă întreaga scenă de la tribuna oficială. Nicolas Maduro este scos de bodyguarzii care-l protejau cu propriile trupuri.

Ulterior, un video cu explozia uneia dintre dronele implicate în tentativa de asasinat a apărut pe rețelele de socializare. Înregistrarea de amator făcută cu telefonul mobil surprinde drona în zbor. Este cea de-a doua dronă care a explodat în tentativa de asasinare a președintelui Venezuelei.

Autoritățile din Venezuela au anunțat că 6 persoane suspectate de implicare în complot au fost arestate. Președintele Nicolas Maduro a spus că a fost un atentat organizat de opoziția de extrema dreaptă, sprijinită de Columbia. Guvernul Columbiei a negat însă orice fel de legătură.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...