/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ministerul Sănătății va investiga utilizarea dispozitivelor medicale în spitale, inclusiv în cele vizate în dosarele Tomograf

05 august 2018, ora 18:06

Grupul de lucru va evalua complex utilizarea dispozitivelor medicale utilizate în furnizarea serviciilor medicale de înaltă performanță cu elucidarea posibilelor imixiuni în tehnologiile și programele de soft ale acestora, evidenței contabile a examinărilor efectuate pacienților cu statut asigurat/neasigurat cu prezentarea informației MSMPS către data de 5 octombrie 2018.

Din cadrul Grupului de lucru fac parte reprezentanți ai MSMPS, Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, IMSP Institutul de Medicină Urgentă și alte instituții medicale, Universității Tehnice din Moldova, specialiști în bioinginerie și contabilitate, etc.

MSMPS regretă și condamnă cazurile de corupție și încălcări ale legislației în sistemul medical și cere managerilor instituțiilor medico-sanitare să întreprindă toate acțiunile de combatere a acestui fenomen în instituții și de a asigura respectarea tuturor actelor normative.

Ministerul investește mult în tehnologiile medicale avansate, pentru ca populația să beneficieze de servicii medicale calitative și accesibile, fără să sufere cheltuieli suplimentare și depune zilnic toate eforturile pentru a menține imaginea pozitivă a sistemului medical, dar din păcate astfel de cazuri, reduc încrederea pacienților și pun la îndoială atât moralitatea cât și profesionalismul tuturor cadrelor medicale din sistem.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram