„Un doctor pentru tine”. În prima zi a campaniei, de servicii medicale gratuite au beneficiat 750 de persoane

18006916_big1533294108
Foto: moldpres

În prima zi a campaniei „Un doctor pentru tine”, 750 de oameni au beneficiat de consultații medicale gratuite, informează Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Potrivit rezultatelor preliminare, echipele mixte de specialiști inclusiv endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi au oferit consultații pentru aproximativ 600 de persoane. Două dintre acestea, în satul Hrușova, Criuleni, au fost chiar internate în spital, una cu infarct. Echipe de medici au mers ieri în șase raioane: Criuleni, Dubăsari, Cimișlia, Anenii Noi, Strășeni și Ialoveni.

Tot ieri, 50 de copii au fost consultați gratuit de stomatologi în satul Fundul Galbenei, Hâncești.

Alte 100 de persoane din raionul Fălești au beneficiat de examene radiologice gratuite, pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni. Acolo au mers două autospeciale dotate cu instalații radiologice.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată ieri, la inițiativa Guvernului, pentru a spori accesul la serviciile medicale în sate. Astfel, echipe mobile de medici specializați vor merge în sate și vor examina gratuit locuitorii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente