Ruslan Codreanu: „La sfârșitul perioadei estivale toate gheretele vor fi evacuate”

conferinta codreanu

„Vom merge în continuare pe scăderea numărului de gherete, iar la sfârșitul perioadei estivale toate gheretele amplasate conform dispoziției vor fi evacuate”. Despre aceasta a declarat astăzi primarul interimar Ruslan Codreanu, în timpul prezentării raportului Grupului de lucru pentru examinarea și evaluarea modului de amplasare sau reamplasare a gheretelor din municipiul Chișinău.

În cadrul conferinței a fost menționat că deși regulamentul de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău prevede unele străzi și zone unde este strict interzis desfășurarea comerțului ambulant stradal, în perioada estivală, mai exact între 1 iunie și 30 octombrie, a fost permisă comercializarea băuturilor răcoritoare. Aceasta ar însemna că în sezonul estival a fost permis amplasarea gheretelor în anumite zone cum ar fi: Grădina publică Ștefan cel Mare și Sfânt, Valea Morilor, Valea Trandafirilor .

„Cu toate acestea, la sfârșitul perioadei estivale toate gheretele amplasate conform dispoziției vor fi evacuate. Voi cere să se meargă pe evacuarea tuturor gheretelor, nu doar pe cele nefuncționale cum a fost până acum. Vom merge în continuare pe scăderea numărului de gherete, pentru că nu-și mai au loc în 2018. Urâțesc și crează haos urbanistic”, a declarat Ruslan Codreanu.

De asemenea, primarul interimar a menționat că unii angajați ai primăriei nu au înțeles mesajul clar că numărul gheretelor trebuie să se reducă și continuă să semneze mai departe scheme de prelungire pentru amplasare și reamplasare a gheretelor, prin diferite motive.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente