/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/FOTO/ Dosarele „Tomograf 1” şi „Tomograf 2”. Au fost găsiți zeci de mii de lei, euro, dolari, dar și articole din aur

missing
03 august 2018, ora 10:29

Potrivit CNA, în caseta bancară au fost găsiţi 761 600 de lei, 24 300 de euro, 1000 de dolari, dar şi articole din aur. Până la stabilirea provenienţei acestora, procurorii vor cere judecătorului de instrucţie aplicarea sechestrului.

Totodată, la demersul CNA şi al procurorilor anticorupţie, au fost aplicate mai multe sechestre pe dosarul „Tomograf 1” în care sunt vizaţi medici de la Centrul republican de diagnostică medicală. În acest dosar, au fost sechestrate circa 7 000 000 de lei, în diferită valută, un bun imobil şi două automobile.

În ambele cauze, medicii de la CRDM şi de la Institutul Mamei şi Copilului sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi culpabili de comiterea acestor infracţiuni, ei riscă până la 10 ani de închisoare, privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 400 000 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram