Programul „Drumuri bune pentru Moldova”: Dubăsari, primul raion în care au fost finalizate lucrările de reparație a drumurilor

Raionul Dubăsari este primul raion în care au fost finalizate toate lucrările reparație a drumurilor în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. În total, în raionul Dubăsari au fost reparați 11 km de drum, costul lucrărilor fiind de aproape 27 de milioane de lei, a anunțat astăzi Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Ministrul Chiril Gaburici a mers în localitatea Coșnița, unde a fost așternut ultimul strat de asfalt pe tronsonul de drum cu lungimea de un km.

„Deși la început nimeni nu credea în acest proiect, pentru că în țara noastră n-au mai fost reparați atâția kilometri de drum simultan, iată că „Drumuri bune pentru Moldova” se realizează și este dovada că putem face lucruri frumoase. Voi repeta de fiecare dată și voi verifica toate drumurile, când va fi cazul, calitatea este cea mai importantă. Nu facem drumurile pentru azi, dar pentru câțiva ani. Cetățenii sunt  cu ochii pe drumurile în reparație și totul trebuie făcut calitativ”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Chiril Gaburici a reiterat că toate tronsoanele de drum vor fi date în exploatare după ce vor fi verificate de laboratorul. Ministrul a mai menționat că, odată cu modernizarea infrastructurii rutiere, Moldova va deveni mai atractivă pentru investitorii străini. „Scopul nostru este să atragem noi investitori în regiune, care vor crea locuri noi de muncă și vor contribui direct la dezvoltarea localităților noastre”, a punctat ministrul.

Totodată, Chiril Gaburici a îndemnat primarii să înceapă discuțiile privind selectarea altor porțiuni de drum, care vor fi reperate anii viitori. „Îmi doresc foarte mult ca acest proiect să continue și să acoperim cu drumuri bune toată Moldova”, a spus ministrul, în discuțiile cu autoritățile publice locale din raionul Dubăsari.

Tot astăzi, ministrul a verificat cum au fost finalizate lucrările de reparație a drumului, cu lungimea de 1,1 km, din localitatea Pîrîta, raionul Dubăsari.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.