/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un nou focar de pestă porcină a fost depistat la Giurgiulești

02 august 2018, ora 17:30

În localitate s-a instituit carantina pentru 60 de zile. Au loc acțiuni de dezinfectare și profilaxie. La intrare au fost instalate filtre, unitățile de transport sunt verificate și dezinfectate. A fost interzisă circulația porcinelor.

Ultimul focar de prestă porcină a fost înregistrat acum două săptămâni în raionul Vulcănești. Doi porci domestici au fost găsiți morți la marginea unui teren agricol situat la o distanță de 800 de metri de orașul Vulcănești.

Pesta africană nu este periculoasă pentru om, dar se răspândește repede în rândul animalelor și provoacă mari pagube materiale agriculturii. Dacă se confirmă virusul, animalele sunt nimicite, iar spațiile în care au fost ținuți porcii, perimetrul alăturat și ustensilele din gospodărie sunt dezinfectate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram