/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Petiție în adresa MAI și a Premierului. Semnatarii cer anularea unui proiect de lege de modificare RCR

missing
02 august 2018, ora 14:56

Mai exact, potrivit proiectului, se dorește modificarea Regulamentului Circulației Rutiere prin adăugarea punctului f) care presupune ca „lățimea minimă a trotuarului sau a spațiului de circulație lăsat la dispoziția pietonilor trebuie să fie de cel puțin un metru”.

Chironda afirmă că prin această modificare de lege autorii își propun să ”sporească gradul de accesibilitate a trotuarelor din oraș”. „Însă de-facto, această prevedere va legaliza practica parcărilor pe toate trotuarele și spațiile publice din oraș, indiferent dacă sunt locuri de parcare amenajate sau nu. Primii care vor avea de suferit sunt conducătorii auto, care vor fi induși în eroare de noua prevedere și vor considera că parchează legal, deși parcarea pe trotuar rămâne ilegală, chiar și cu această modificare. Iar asta poate genera un val de amenzi și penalizări a conducătorilor auto”, susține activistul.

Astfel, el a întocmit o Petiție care urmează a fi transmisă la MAI și Prim-Ministrului. Doritorii de a semnat petiție, pe care o puteți citi mai jos, sunt rugați să contacteze autorul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram