/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Reacția administrației Moldova 1 la protestul desfășurat de Mișcarea de Rezistență ACUM în fața televiziunii

02 august 2018, ora 14:36

„Constatăm cu regret că încercările de denigrare a imaginii Moldova 1, orchestrate de partidele PAS și PPPDA, continuă printr-un șir de declarații profund politizate și hazardate, lipsite de obiectivitate și suport factologic. Astăzi, formațiunile nominalizate au organizat un flashmob la sediul televiziunii publice, invocând motive neîntemeiate și care nu au nimic în comun cu realitatea”, se spune în comunicatul remis de administrația Moldova 1.

Administrația postului public de televiziune afirmă că Moldova 1 respectă cu strictețe deontologia profesională și având ca reper interesul public. Drept dovadă, se arată în comunicat, sunt monitorizărilor independent a mai multor organizații, care arată că Moldova 1 este unul dintre puținele posturi tv carea reflectat echilibrat toate campaniile electorale, oferind acces egal concurenților electorali, fără a favoriza sau defavoriza evident vreunul dintre candidați.

În privința acuzațiilor că nu oferă timp de emisie opoziției, Moldova 1 afirmă că atât Sandu, cât și Năstase, au fost invitați de mai multe ori în emisie directă, în cadrul emisiunilor: ”Butonul roșu” și ”Moldova în direct”. „Doar din statistica ultimelor luni putem desprinde că aceștia ori au refuzat, ori au delegat alți membri de partid să-i reprezinte”, se spune în comunicat.

Administrația Moldova 1 spune că nu este pentru prima dată ținta unor acuzații nefondate din partea liderilor opoziției extraparlamentare, în context solicită repetat suportul societății civile, ong-urilor de media, dar și misiunilor diplomatice acreditate, să ia atitudine față de încercările de imixtiune în politica editorială a postului public de televiziune, dar și față de mesajele calomnioase care ne afectează imaginea. „La rândul nostru, vă asigurăm că Moldova 1 respectă și va respecta standardele deontologiei jurnalistice și dreptul cetățenilor la o informare corectă, obiectivă şi echidistantă”.

Precizăm că participanții la protest au adoptat o rezoluție prin care afirmă că Moldova 1 este televiziunea lui Plahotniuc și cer ca să fie realizate în mod prioritar emisiuni de dezbateri publice cu participarea liderilor opoziției anti-oligarhice, vis-a-vis cu demnitari de prim rang: să fie abordate de urgență cele mai stringente subiecte ale momentului cum ar fi invalidarea alegerilor locale noi, sistarea asistenței macro-financiare a Moldovei de către UE, refuzul recent al FMI de a acorda sprijin Republicii Moldova, legea privind amnistia fiscală etc., cu participarea adevăratei opoziții pro europene și anti-oligarhice: Platforma DA, PAS, PLDM, reflectarea corectă și echidistantă a acțiunilor, activităților și protestelor opoziției. Textul integral al rezoluției îl găsiți AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram