16:09:33 19.04.2024
Stiri

BENEFICII // Cură cu ouă de prepeliță

Știri 02.08.2018 14:39 Vizualizări10885 Autor: Ziarul National


BENEFICII // Cură cu ouă de prepeliță sursa: click.ro

Zilnic, mulți dintre noi avem un program foarte încărcat! Din această cauză, deseori, nu putem să respectăm programul de masă. Mai mult, nici nu avem timp să alegem un regim alimentar foarte sănătos. De aceea, zilnic trebuie să ne luptăm cu stresul și cu oboseala, dușmanii noștri dovediți. Nutriționiștii susțin că doar o hrană completă din punct de vedere nutritiv, bogată în vitamine, în săruri minerale și în aminoacizii esențiali vieții, ne-ar ajuta să fim în formă întreaga zi.

Toate aceste substanțe esențiale vieții fac parte din compoziția modestului ou de prepeliță, deși acest aliment este consumat destul de rar de români.

O comparație între oul de găină și cel de prepeliță

În comparație cu oul de găină, cel de prepeliță are o compoziție mult mai complexă în principii active: Cel de prepeliță conține de cinci ori mai mult fosfor, de 7,8 ori mai mult fier, are de șase ori mai multă vitamina B1 și de 15 ori mai multă vitamina B2. Deși are dimensiuni modeste, oul de prepeliță conține și un complex de alte vitamine esențiale vieții sănătoase: A, D3 și E, alături de minerale de bază pentru organismul uman: calciul, zincul, potasiul și sulful.

Ce beneficii aduce organismului oul de prepeliță

Oul de prepeliță este de mare ajutor bolnavilor cronici

O cură cu ouă de prepeliță este benefică bolnavilor cronici.

Tratamentul cu aceste tonice naturale ajută inima bolnavilor cronici să funcționeze normal. De exemplu, în cazul sclerozei coronariene, specialiștii recomandă o cură cu 240 de ouă.

Previne degenerescența maculară

Datorită conținutului generos de carotenoide, luteină și zeaxantină, substanțe care sunt absorbite ușor de organism, ouăle de prepeliță previn degenerescența maculară. Totodată, consumând un ou pe zi, aceste substanțe antioxidante, prezente în micuțul ou de prepeliță, reduc riscul de cataractă.

După perioade de stres și de epuizare, revigorează organismul

Studiile efectuate în mai multe țări asiatice au dovedit că, după eforturi susținute, cura cu aceste ouă îmbunătățește funcționarea organelor slăbite și tonifică întregul organism. În acest caz, este indicată, de asemenea, o cură cu 240 de ouă.

Un tratament revigorant după o intervenție chirurgicală

O cură cu 120 de ouă de prepeliță este eficientă și în cazul bolnavilor care au suferit o intervenție chirurgicală sau au făcut un tratament chimioterapic.

Oul de prepeliță stimulează memoria

La toate categoriile de vârstă și îndeosebi la vârstnici, oul stimulează memoria și protejează celulele nervoase. Și în acest caz, cura cu 120 de ouă este de mare ajutor.

Reglează aciditatea gastrică

O cură cu 120 de ouă de prepeliță îmbunătățește digestia și reglează aciditatea gastrică. În schimb, pentru bolnavii de ulcer, specialiștii recomandă o cură cu 240 de ouă.

De ajutor viitoarelor mame

Tratamentul cu 120 de ouă de prepeliță este benefic pentru viitoarele mame, deoarece le ajută să nască mai ușor. În același timp, după naștere, mămicile pot să alăpteze un interval mai mare de timp.

Și bolnavii hepatici trebuie să urmeze o cură

Terapia cu astfel de ouă (o cură cu 120 de ouă) dă rezultate foarte bune și în cazul bolnavilor de dischinezie biliară și de ficat.

Oul de prepeliță vindecă plămânii

Pentru o vindecare sigură, susțin specialiștii, bolnavii de plămâni trebuie să apeleze la ajutorul oului de prepeliță, deoarece țesuturile plămânilor trebuie îmbogățite cu siliciu. În acest caz, există o alternativă la îndemâna bolnavilor: pulberea de coji de ouă proaspete de prepeliță. O lingură din această pulbere și sucul de la trei lămâi mari se amestecă și se păstrează la frigider timp de trei zile. După aceea, se bea câte o linguriță din acest tonic de două ori pe zi. Tratamentul trebuie continuat timp de șase luni.

Eficiența oului de prepeliță într-o varietate de boli

Numeroase studii au scos la iveală că o cură cu ouă de prepeliță (120 de ouă) este indicată într-o varietate de boli: afecțiuni circulatorii, gută, diabet, boli nervoase, astm bronșic, rinită alergică, erupții cutanate, tuse, sinuzită, eczeme, amigdalită, osteoporoză, spasmofilie, gușă, hipertensiune arterială și impotență sexuală.

Ce condiții trebuie să respecte persoana care urmează o cură

O condiție esențială pentru persoanele care vor să urmeze o cură cu ouă de prepeliță se referă la evitarea alcoolului. Există mai multe scheme de tratament cu ouăle de prepeliță, care se consumă proaspete și crude dimineața, în locul ceșcuței de cafea.

Specialiștii recomandă mai multe cicluri de cură de 60, 90, 120 și respectiv de 240 de ouă.

Important!

Când este gătit, oul de prepeliță pierde din valoarea nutritivă și îndeosebi din cea terapeutică.

Cură recomandată copiilor de trei ani și adulților

Cura pentru copii

La copii, consumul de ouă este recomandat pentru echilibrul fizic și psihic și pentru îmbunătățirea coeficientului de inteligență. De asemenea, o cură de 120 de ouă ameliorează metabolismul și stimulează creșterea.

Cura cu 60 de ouă pentru un interval de 30 de zile este recomandată adulților și copiilor cu vârsta de trei ani (zilnic, câte două ouă).

Cura de 60 de ouă pentru un interval de 20 de zile

Acest tratament este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între patru și șapte ani și, în acest caz, specialiștii recomandă un consum de trei ouă pe zi.

O cură pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani

Cura de 90 de ouă pentru un interval de 30 de zile este benefică pentru copiii cu vârste cuprinse între opt și10 ani (câte trei ouă pe zi).

Cură pentru adolescenți și adulți

Cura de 120 ouă pentru un interval de 26 de zile se recomandă adulților și adolescenților cu vârste între 16 respectiv 18 ani.

Cură doar pentru adulți

Cura de 240 de ouă în 50 de zile se administrează doar adulților.

În primele două zile se consumă câte trei ouă pe zi, în ziua a 3-a se consumă patru ouă; din ziua a cincea până-n ziua a 48-a, se administrează câte cinci ouă. În a 49-a zi se consumă trei ouă, în a 50-a zi - două ouă.

Cura pentru vârstnici

Pentru această categorie de vârstă, cura cu 240 de ouă combate procesul degenerativ, ajută memoria și fortifică organismul.

Cură și pentru supraponderali

Terapia vine și în ajutorul persoanelor supraponderale, care au probleme cu imunitatea și cu nivelul crescut al zahărului din sânge.

Opinia nutriționiștilor japonezi

Alternativă benefică pentru consumul oului de prepeliță

„Persoanele care nu suportă să consume ouăle de prepeliță crude, este bine să le amestece cu puțină miere, cu suc de fructe sau cu ceai”, precizează nutriționiștii japonezi.

„Efectele miraculoase produse de oul de prepeliță în organism se datorează proteinelor de calitate superioară din ou, aminoacizilor esențiali, dar și glucidelor speciale nepericuloase în diabet și în alte boli în care aceste substanțe sunt interzise. La fel de valoroase pentru sănătatea noastră sunt și enzimele anticolesterol, care curăță vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele foarte fine, la nivel cerebral. Din aceste motive, oul de prepeliță este un ou dietetic”, susține Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție, în studiul: „Pledoarii pentru sănătatea de fiecare zi”.

Sursa: click.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md