Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cei doi șefi de la…

Cei doi șefi de la vama Leușeni au fost demiși din funcție

Foto: timpul.md

Șeful Serviciului Vamal Leușeni Iurie Maximov și șeful Poliției de Frontieră Leușeni Andrei Todiriță au fost eliberați din funcție după ce premierul Pavel Filip a cerut demisia acestora după ce a constatat că aceștia nu au respectat indicațiile ce le-au fost date. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către ambii ofițeri de presă ai instituțiilor.

Premierul a făcut săptămâna trecută o vizită inopinată la vama Leușeni, unde a găsit nereguli. Mai exact, pasagerii din autocarele cu turiști erau coborâți din autobuze și verificați, creând disconfort cetățenilor, chiar dacă premierul a cerut anterior ca acest lucru să fie făcut doar când există suspiciuni. Pavel Filip a solicitat Corpului de Control să analizeze situația.

Potrivit raportului prezentat de Corpul de Control, în ultimele 2 săptămâni, din 1057 de autocare care au trecut frontiera, doar 54 se încadrau în criterii de risc.

„După verificări, s-a constatat că și șeful vămii, și șeful Poliției de Frontieră m-au mințit. Le-am solicitat să efectueze controlul autocarelor, mașinilor, fără a scoate oamenii din autobuze, fără a le scoate bagajele dacă nu reprezintă riscuri. Mi-au spus că exact așa și fac. S-au ridicat înregistrările video și am văzut că doar în ziua aceea, de dimineața, 6 autocare cu turiști: toți dați jos, toate bagajele jos, trecute prin scaner. Am văzut o imagine – bătaie de joc: ora 2:00 noaptea, scoși toți afară din autobuz, turiștii, părinți cu copii mici, afară ploua și așa două ore până au făcut toate procedurile”, a menționat Filip în cadrul ședinței de Guvern din 1 august.

Prim-ministrul a informat că urmează să efectueze vizite și în alte puncte de trecere a frontierei.

Foto: timpul.md