/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Momentul prăbuşirii avionului în Mexic, surprins de un pasager. Autorităţile au găsit cutiile negre ale aeronavei

missing
02 august 2018, ora 13:35

Avionul de pasageri AM2431 aparţinea companiei aeriene Aeroméxico şi zbura pe ruta Durango-Mexico City. Acesta s-a prăbuşit marţi la ora locală 16.00, la puţin timp după ce a decolat de pe Aeroportul Internaţional Guadalupe Victoria.

Toţi cei 103 pasageri care se aflau la bord au supravieţuit, dar 97 dintre ei au fost răniţi. Pilotul şi o fetiţă au suferit răni grave, dar medicii au anunţat că îşi vor reveni.

Compania aeriană a anunţat într-un mesaj pe Twitter că 64 dintre pasagerii spitalizaţi au fost externaţi miercuri.

Dispozitivul de înregistrare a datelor de zbor şi dispozitivul de înregitrare a vocilor din carlinga piloţilor, cunoscute sub denumirea de cutii negre, oferă de cele mai multe ori detalii importante pentru descoperirea cauzei prăbuşirii unui avion.

Momentan, autorităţile nu ştiu ce a dus la prăbuşirea aeronavei companiei Aeroméxico.

Avionul a decolat în timpul unei furtuni şi s-a prăbuşit la puţin timp, în apropiere de pistă. În urma impactului aeronava a luat foc.

„Impactul a fost foarte puternic. Am preferat să ne gândim că a fost lovit de un fulger. A fost teribil”, a declarat Lorenzo Nunez, unul dintre pasageri.

Conform regulamentului internaţional, Mexicul va conduce invetigaţia, cu ajutor din partea Braziliei, unde a fost contruită aeronava şi din partea Statelor Unite, unde au fost fabricate motoarele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram