Planuri pentru 2030. Anglia intenționează să găzduiască Cupa Mondială din acel an

the_fa_william_hill_partnership

Federația Engleză de fotbal planifică să-și ia revanșa în 2030, planificând o campanie de obținere a dreptului de găzduire a Cupei Mondiale din acel an. Anglia a încercat, fără succes să obțină dreptul de a găzdui turneul mondial din 2018, pierzând în fața Rusiei, printr-o procedură de vot ce s-a lăsat cu scandal și într-un final, cu demisia fostului șef al FIFA, Sepp Blatter.

„O să lucrăm asupra la aceasta în noul sezon, iar o decizie finală o să fie făcută după 2019”, a declarat președintele Federației Engleze de Fotbal, Greg Clarke.

Anterior, se examina și o opțiune de a organiza turneul nu doar în Anglia, dar și în celelalte regiuni din Regatul Unit (Scoția, Țara Galilor și Urlanda de Nord)

Totodată, printre țările interesate de a găzdui turneul din 2030 sunt Uruguay-Paraguay-Argentina, care vor să o facă în contextul a 100 de ani de la prima ediție (a avut loc în 1930, Coreea de Sud (în parteneriat cu Coreea de Nord, China și Japonia), Maroc (în parteneriat cu Tunisia și Algeria) și Egiptul.

Următoarea ediție a cupei Mondiale va avea loc în 2022 în Qatar. Peste 4 ani, în 2026 va avea loc prima ediție a Cupei Mondiale cu 48 de țări participante, și va fi găzduită de Statele Unite, Mexic și Canada.

Până la Cupa Mondială, Stadionul Wembley din capitala Angliei, Londra va găzdui semifinalele și finala Campionatului European din 2020. Campionatul de peste 2 ani se va desfășura în mai multe orașe de pe continentul European, printre ele fiind București.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente