Rolling Stones au făcut o selecție a pieselor lor preferate de blues pentru un nou album

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trupa The Rolling Stones a făcut o selecție a pieselor sale preferate de blues pentru albumul „Confessin „The Blues””, care va fi comercializat la 9 noiembrie în scopuri caritabile, a informat miercuri într-un comunicat casa de producție BMG citată de EFE.

Încasările obţinute din vânzarea acestui album de compilaţii, ce are o copertă frumos desenată de Ronnie Wood, vor fi donate Willie Dixon’s Blues Heaven Foundation, care se ocupă de susţinerea acestui influent gen de muzică la Chicago, în SUA.

„Confessin „The Blues”” îi reuneşte pe cei mai buni „bluesmeni” din toate timpurile, într-o listă de piese atent selecţionate de Rolling Stones în colaborare cu BMG şi Universal, se arată în comunicat.

Astfel, albumul conţine piesele unora dintre pionierii bluesului, precum Howlin’ Wolf, John Lee Hooker, Elmore James, Muddy Waters, Chuck Berry, Big Bill Broonzy sau Robert Johnson.

Toţi aceşti artişti au avut o mare influenţă asupra trupei britanice, mai ales la începuturile sale, fie prin modul de a cânta la chitară a lui Keith Richards, fie prin stilul vocal şi versurile lui Mick Jagger.

Coperta albumului este o operă de artist – o contribuţie a celuilalt chitarist al trupei, Ronnie Wood – care şi-a adus tuşa personală desenând propria interpretare a unui „bluesman”.

Potrivit comunicatului, toate formatele în care se va fi editat albumul includ însemnări ale reporterului muzical britanic Colin Larkin, autor al „Enciclopediei Muzicii Pop”, în timp ce formatul BookPack va cuprinde ilustrate realizate de artistul Christoph Mueller.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...