Plante de cânepă depistate pe un lot cu porumb în comuna Trușeni. Ce riscă proprietarul de 33 de ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Plante de cânepă bine îngrijite au fost depistate de către polițiștii Inspectoratului de poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău pe un lot de pământ arabil din comuna Truşeni pe care creștea porumb. Pentru acest fapt proprietarul lotului în vârstă de 33 de ani s-a ales cu o anchetă pentru Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora fără scop de înstrăinare.

Toate plantele de cânepă depistate de forțele de ordine au fost smulse și ridicate pentru a fi supuse expertizei specializate. În funcție de rezultate, bărbatul riscă să fie cercetat penal și pedepsit cu sancțiune sub formă de închisoare de la 1 până la 6 ani.

Poliția Capitalei continuă să desfășoare razii în municipiul Chișinău cât și suburbii în contextul operațiunii speciale „MAC-2018”, care are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea și nimicirea plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...