/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Ar fi exploatat sexual o minoră. Un avocat din Chișinău, bănuit de trafic de copii

missing
02 august 2018, ora 11:34

Potrivit procurorilor, bănuitul, profitând de poziţia de vulnerabilitate a unei minore de 15 ani, a adăpostit-o în apartamentul său, întreținând cu ea sistematic relații sexuale, iar pentru aceste servicii minora era achitată cu diferite sume bănești. Fata este din raionul Călărași și era căutată de polițiști pentru că părăsea domiciliul des.

Din declarațiile minorei s-a stabilit că, prima dată a întreținut relații sexuale cu bărbatul în toamna anului 2016, fiindu-i achitată suma de 400 de lei. De atunci, adolescenta, sistematic părăsea domiciliul pentru a veni în Chișinău.

În urma efectuării percheziției la domiciliul acestuia a fost depistată minora, au fost găsite și ridicate peste 80 de poze ale bănuitului cu alte fete, mai multe prezervative, jucării sexuale, telefonul mobil, un aparat de fotografiat și un calculator, probe care atestă posibila exploatare și altor copii de către făptuitor – circumstanțe care sunt investigate în prezent.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracţiunii de trafic de copii. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă.

Procurorii au solicitat aplicarea față de învinuit a măsurii arestării preventive.

În prezent oamenii legii desfășoară acțiuni de urmărire penală și acțiuni operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz, precum și identificarea altor tinere care ar fi fost exploatate de către suspect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram