/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Reacția Genderdoc-M la declarațiile lui Melinti privind refuzul de a colabora și a diplomei primite de la organizație

missing
02 august 2018, ora 10:38

„În contextul ultimelor declarații făcute de Maxim Melinti și refuzul dumnealui a diplomei pe care organizația noastră i-a oferit-o pentru promovarea acceptării persoanelor LGBT, declarăm că noi înțelegem că acestea au fost făcute în urma unor presiuni și ne pare foarte rău că s-a ajuns aici, dar e vorba de o alegere personală pe care noi trebuie doar s-o acceptăm. În această situație, pentru noi este extrem de important să continuăm să oferim diplome de gratitudine aliaților și aliatelor noastre pentru curajul lor de a susține comunitatea LGBT din Moldova, în pofida la orice”, se spune în poziția organizației.

Precizăm că, Melinti în cadrul pocăinței sale publice a menționat centrul Genderdoc-M și a venit și cu scuze publice față de organizație. „Am greșit și îmi cer scuze în fața reprezentanților minorităților sexuale că le-am creat iluzii și speranțe false, chiar dacă intențiile mi-au fost bune, nu am fost destul de tenace și convingător ca să le explic că fără pocăință, fără schimbarea reală nu există mântuire și nici vindecare a sufletului. De aceea țin să comunic pe această cale că renunț al diploma de apreciere din partea Gender DoC –M și declar că voi refuza conlucrarea cu această organizație în contextul promovării păcatului. Pocăința integrală o găsiți AICI.

Până în prezent Mitropolia Moldovei nu a venit cu o reacție la pocăința parohului de Ghidighici.

Amintim că, la 21 iunie, Mitropolia Moldovei i-a interzis parohului Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, Maxim Melinti, să oficieze slujbe până când nu se va pocăi public și „pe deplin”. Motivul este că preotul ar fi susținut comunitatea LGBT din Moldova.

La 26 iunie, într-o conferință de presă, preotul Maxim Melinti a comentat decizia Mitropoliei și s-a pocăit în public pentru faptul că nu a fost mai mult aproape de cei care au nevoie de asta. Însă, declarația sa nu a fost considerată pocăința publică și acestuia i s-a interzis în continuare să oficieze slujbe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram