Linkuri accesibilitate

În statul Virginia continuă procesul împotriva lui Paul Manafort, fostul șef de campaniei al lui Donald Trump


Paul Manafort, imagine de arhivă.
Paul Manafort, imagine de arhivă.

În statul Virginia continuă procesul împotriva lui Paul Manafort, fostul șef de campaniei al lui Donald Trump, acuzat acum de evaziune fiscală. Este primul proces care rezultă direct din ancheta condusă de procurorul indepenndent Robert Muller, care investighează amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016 dar și posibila colaborare a campaniei lui Donald Trump cu Rusia.

În actualul proces, Manafort este acuzat că a încercat să ascundă de fiscul american milioane de dolari câștigate în Ucraina în calitate de consilier al partidului Regiunilor și al fostului președinte Victor Ianukovic. Este o activitate care a avut loc înainte de - și fără legătură directă cu - campania electorală a lui Donald Trump. În septembrie se deschide un nou proces împotriva lui Manafort, la Washington, în care este acuzat că nu și-a declarat activitatea de lobby pentru Ucraina.

Până acum, ancheta Muller a pus sub acuzare peste 30 de persoane, bănuite că nu și-au declarat activitatea pentru țări străine, că au conspirat sau au mințit autoritățile federale. Între cei acuzați se numără și 12 ofițeri ruși ai serviciilor de informații ale armatei, acuzați că au sustras date din computerele partidului democrat și ale candidatei democrate la președinție Hillary Clinton.

Președintele american Donald Trump a cerut miercuri din nou să se pună capăt aceste investigații, despre care a spus că nu ar fi decât o „farsă” ce aduce daune imaginii Statelor Unite.

XS
SM
MD
LG