12:16:27 28.03.2024
Stiri

Soluții practice ca să creezi o ATMOSFERĂ primitoare la tine acasă

Știri 02.08.2018 07:30 Vizualizări1924 Autor: Ziarul National
Soluții practice ca să creezi o ATMOSFERĂ primitoare la tine acasă Sursa: avantaje.ro


Probabil că nimic nu se compară cu acea senzație pe care o ai atunci când mergi în vizită la prieteni și imediat cum intri în casă ai un sentiment de căldură și confort. Bineînțeles și tu ai vrea la rândul tău ca oaspeții tăi să se simtă la fel de bine atunci când vin la tine în vizită.

Indiferent de stilul ales pentru amenajarea locuinței, soluțiile ca să creezi o atmosferă primitoare se potrivesc în orice situație, însă probabil te întrebi cum poți face și tu asta. Se pare că totul este, de fapt, o combinație de câteva lucruri, puse în practică într-un mod corect.

Iată, așadar, care sunt soluțiile pe care le ai la îndemână:

Cât mai multă verdeață

Ghivecele cu flori sunt o soluție perfectă ca să sporești frumusețea locuinței și, totodată, să îmbunătățești calitatea aerului și să creezi o atmosferă relaxantă și plăcută, conform celor de la elledecor.com. În plus, plantele dau bine în orice cameră din casă, indiferent că alegi câteva ghivece mici cu plante suculente sau cu plante de talie mare.

Joacă-te cu luminile

Poți opta pentru diferite surse de lumină care să îți ofere de la lumină ambientală sau indirectă și până la cea directă, cu accente. Totuși, ca să reușești să obții atmosfera perfectă, câteva lămpi cu LED, care pot fi ajustate wireless printr-un sistem de iluminat inteligent, îți permit să creezi ambianța potrivită pentru fiecare ocazie.

Alege culorile potrivite

Atât culoarea pereților cât și a obiectelor de decor sau a mobilei ar trebui să aibă nuanțe potrivite. Încearcă să nu folosești prea multe culori reci precum albastru, violet sau verde închis. Optează în schimb pentru nuanțe mai calde ca roșu, maro, bej sau portocaliu, care pot crea un spațiu intim și, în consecință, mai primitor.

Împrospătează mirosul

Un alt aspect important care te va ajuta să creezi o atmosferă primitoare este mirosul din casă. Alege câteva vaze în care să pui flori puternic aromate sau chiar câteva lumânări parfumate, așezate în mai multe locuri din casă. În plus, un mic truc eficient este să prepari prăjiturile cu puțin timp înainte să ajungă invitații. Astfel, mirosul dulce va inunda toată casa și ce e mai plăcut decât mirosul de prăjitură caldă, abia scoasă din cuptor?

Aranjează mobila într-un stil intim

Câțiva specialiști de la Apartment Therapy ne sugerează să aranjăm canapeaua și fotoliile din sufragerie cât mai apropiate, astfel încât să creăm un spațiu intim și primitor. Piesele de mobilier care sunt așezate la distanțe mult prea mari una de cealaltă dau impresia de spațiu gol și creează o atmosferă neconfortabilă pentru oaspeți.

Nu uita de baie

Ca să arăți invitaților că te-ai pregătit pentru vizita lor, e recomandat să ai în baie toate lucrurile esențiale, precum suficientă hârtie igienică, săpun și câteva prosoape curate. Totodată, nu ar strica să faci atmosfera mai plăcută cu câteva ghivece mici cu plante și odorizant de cameră cu un parfum subtil.

Crearea unei locuințe primitoare nu este o muncă dificilă, ci necesită puțină planificare și atenție la micile detalii care pot transforma complet spațiul casei tale.

Sursa: avantaje.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md