/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Comunitatea Occupy Guguță a lansat o campanie de crowdfunding. Pentru ce strâng bani

missing
01 august 2018, ora 17:57

– Resurse pentru menținerea spațiului din fața Cafenelei Guguță (rulotă, scaune, mese etc.), care să asigure permanența protestului nostru, dar și extinderea comunității noastre;
– Printing de postere și fluturași și transport pentru ieșirea din Chișinău și răspândirea în comunități a protestului permanent;
– Printing pentru editarea ziarului bi-săptămânal;
– Materiale pentru proteste creative (carton, pânză, mături, panglici etc.);
– Mobilizarea cetățenilor pentru protestul din 26 august.

Doritorii de a dona o pot face AICI.

Comunitatea Occupy Guguță protestează permanent deja mai bine de o lună. Ei vor revenirea la un sistem democratic, unde guvernanții sunt aleși corect și transparent, unde guvernarea este legitimă și lucrează pentru cetățeni, unde instituțiile statului sunt funcționale și lucrează pentru beneficiul tuturor.

„Știm că majoritatea cetățenilor sunt nemulțumiți de această guvernare și vrem să îi îndemnăm să protesteze creativ. Ne întrunim în fața Cafenelei Guguță. Aceasta este deschisă pentru oricine care aderă la revendicările grupului. În timpul zilei, funcționează un mic spațiu de co-working, iar serile sunt organizate evenimente: filme, discuții sau workshop-uri. Protestăm spotan și creativ. Am fost la Parlament, la Primărie, la CEC, iar, săptămânal, mergem la Președinție. O să protestăm la toate instituțiile care credem că sunt netransparente și guvernează în beneficiul unor persoane nealese și nelegitime”, spun reprezentanții comunității într-un comunicat de presă.

Ei mai menționează că protestul permanent nu ține de o locație anume. El poate fi pe stradă, la lucru, în transportul public. „El înseamnă orice act de demonstrare a nemulțumii copleșitoare care există în țară.
Scopul lui este de a arăta amploarea nemulțumirii care există în întreaga țară, dar și că cetățenii din toate colțurile țării, dar și din diasporă, să știe că ei nu sunt singuri. Că noi suntem mulți. Foarte mulți”, se mai spune în comunicat.

Revendicările comunității sunt:

1. Validarea mandatului primarului nou ales. Pentru că așa funcționează o democrație.
2. Abrogarea sistemului electoral mixt.
3. Reîntoarcerea Cafenelei Guguță în utilitate publică.

Ei mai spun că spre deosebire, de instituțiile statului, comunitatea primește donații benevole și asigură transparența totală a cheltuielilor. „Vom publica pe blogul nostru toate cheltuielile. Iar în caz că vom colecta mai mulți bani sau nu vom reuși să cheltuim toată suma, vom decide de comun acord cu donatorii ce să facem cu banii rămași (îi donăm pentru o anume cauză sau investigație etc.)”, se mai spune în comunicat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram