GENDERDOC-M vine cu o replică la decizia preotului Maxim Melinti. „Înțelegem că declarațiile au fost făcute în urma unor presiuni”

melinti
Foto: agora.md

După ce astăzi, într-un briefing de presă, preotul Maxim Melinti s-a pocăit public și a declarat că renunță la orice conlucrare cu GENDERDOC-M, organizația a venit cu o replică pe pagina lor oficială de facebook.

„În contextul ultimelor declarații făcute de Maxim Melinti și refuzul dumnealui a diplomei pe care organizația noastră i-a oferit-o pentru promovarea acceptării persoanelor LGBT, declarăm că noi înțelegem că acestea au fost făcute în urma unor presiuni și ne pare foarte rău că s-a ajuns aici, dar e vorba de o alegere personală pe care noi trebuie doar s-o acceptăm”, se arată în declarație.

„În această situație, pentru noi este extrem de important să continuăm să oferim diplome de gratitudine aliaților și aliatelor noastre pentru curajul lor de a susține comunitatea LGBT din Moldova, în pofida la orice”.

Amintim că, astăzi preotul Maxim Melinti s-a pocăit public și a renunțat la diploma, dar și orice conlucrare cu GENDERDOC- M. Maxim Melinti și-a cerut iertare în fața creștinilor și a bisericii și a rugat să fie restabilit de a sluji în continuare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente