‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMADRM: Recoltarea timpurie a nucilor scade esențial productivitatea în următorii ani

MADRM: Recoltarea timpurie a nucilor scade esențial productivitatea în următorii ani

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Specialiștii Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului atenționează într-un comunicat de presă că recoltarea timpurie a nucilor scade recolta pentru următorii ani, afectează calitatea nucilor și provoacă deteriorarea pomilor. Astfel, populația este îndemnată să respecte perioada de recoltare a nucilor, iar cetățenii și persoanele care încalcă Legea culturilor nucifere vor fi atrași la răspundere materială, administrativă sau penală.

Legislația în vigoare prevede conservarea, dezvoltarea şi sporirea potenţialului productiv nucifer, inclusiv utilizarea rațională a patrimoniului existent prin interzicerea defrișării și deteriorării plantațiilor de nuci indiferent de forma de proprietate. Alineatul (2), articolul 11, al Legii culturilor nucifere nr. 658 din 29.10.1999 prevede: „Se interzice  recoltarea  nucilor la stadii timpurii, fapt  care duce la scăderea calităţii nucilor şi produselor derivate,  precum  şi recoltarea prin metode ce deteriorează pomii”.

Menționăm, în condițiile pedoclimatice din Republicii Moldova, maturitatea de consum a fructelor de nuc este luna septembrie (respectiv și perioada optimă de recoltare).

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›