Arme și mai multe unelte pescărești, ridicate de la „pescarii” bănuiți de braconaj

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD au discins în această dimineață în localitatea Slobozia Mare, raionul Cahul, la domiciliile a trei moldoveni bănuiți de comiterea infracțiunii de braconaj piscicol. De la aceștia au fost ridicate arme și mai multe unelte pescărești, care sunt interzise prin lege.

În urma perchezițiilor efectuate, angajații Poliției de Frontieră au stabilit că doi frați cu vârste de 38 și 39 de ani, dețineau fără drept, în gospodăria lor, un pistol cu gaze și o armă pneumatică, precum și 300 de metri de plasă monofilament, două dispozitive electrice, cabluri, și alte ustensile predestinate pentru electrocutarea peștelui. Din locuința celui de-al treilea suspect, un bărbat de 36 de ani, s-au ridicat alte două dispozitive care distrug resursele acvatice vii prin electrocutare.

Toate obiectele depistate au fost plasate în camera de păstrare a corpurilor delicte din cadrul Direcției, până la finalizarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Acțiunile s-au desfășurat în cadrul unei cauze penale, pornite acum o lună, pentru îndeletnicirea ilegală cu pescuitul, vânatul sau cu alte exploatări ale apelor. Echipa comună formată din polițiștii de frontieră din Republica Moldova și România a depistat în flagrant persoane în timp ce pescuiau cu ustensile electrice în apele râului Prut.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...