/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ce au decis judecătorii în privința mandatelor de arest pe numele a șase persoane reţinute în dosarul „Tomograf”

01 august 2018, ora 14:08

Prin urmare, în privința a trei persoane au fost emise mandate de arest preventiv pe un termen de 30 de zile, în privințe unei persoane – 25 zile, iar altei persoane 20 de zile în izolatorul de detenție al CNA. Un alt învinuit a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

Totodată, amintim că, unul din învinuiţi a fost eliberat, după ce a făcut declaraţii organului de urmărire penală, fiind cercetat, la moment, în stare de libertate.

Şedinţele de judecată s-au desfăşurat, astăzi, 1 august, la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani.

Amintim că, paisprezece persoane sunt bănuite de corupere pasivă şi abuz de serviciu în dosarul medicilor reţinuţi pentru crearea unei scheme infracţionale de estorcare a banilor de la pacienţi. În cadrul percheziţiilor, operate de CNA şi procurori, au fost ridicate mai multe sume de bani, în diferită valută, estimate la 7 000 000 de lei. Banii au fost ridicaţi din birourile de serviciu ale unor medici, de la domiciliile lor, precum şi din casetele metalice, depuse în două bănci comerciale din capitală.

Cele 14 persoane sunt cercetate penal pentru săvârşirea abuzului de serviciu şi coruperii pasive, precum şi complicităţii la comiterea celor două infracţiuni. Legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă de până la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 8 000 de unităţi convenţionale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram