Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Drumul de la Vărvăreuca…

FOTO Drumul de la Vărvăreuca a primit notă de la stat. Ce arată expertiza efectuată

Expertiza Laboratorului de Încercări din cadrul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) arată că lucrările de reparație a drumului din localitatea Vărvăreuca, raionul Florești, corespund cerințelor tehnice și acesta poate fi dat în exploatare, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI).

Expertiza a fost efectuată după ce pe internet au apărut imagini cu drumul proaspăt reparat pe care a fost așternut un strat de asfalt de doar 1-2 centimetri. La 21 iulie, primara de Vărvăreuca, Nina Ivanes, declara că stratul de 2 centimetri reprezintă prima etapă de reparație a drumului și că urma a fi așternut încă un strat de asfalt, cu grosimea de 4 centimetri.

Ulterior, la 23 iulie, ministrul Chiril Gaburici a întreprins o vizită în localitate pentru a verifica calitatea efectuării lucrărilor și a dispus efectuarea unei expertize.

În comunicatul MEI se precizează că a fost verificată granulozitatea amestecului de minerale, conținutul de bitum, densitatea medie, saturația cu apă, umflarea, rezistența la compresiune, rezistența la forfecare și grosimea straturilor de asfalt.

„Rezultatele probelor sunt în conformitate cu parametrii stabiliți. În total, în localitatea Vărvăreuca au fost reparați 850 m de drum, costul lucrărilor fiind de circa 2 milioane de lei”, scrie MEI.