Motivul pentru care veți accepta cererea de prietenie a Spitalului de Psihiatrie. „Vreau ca lucrurile să se schimbe”

spitalul

După valul de comentarii de pe Facebook, în care utilizatorii spuneau că Spitalul de Psihiatrie le-a trimis cerere de prietenie, echipa #diez a vorbit cu admina profilului pentru a înțelege motivele pentru care s-a activizat pe rețelele de socializare.

Admina paginii și profilului Spitalul de Psihiatrie ne-a povestit că vrea ca să trăiască într-o lume mai bună, în care oamenii să se respecte, dar și să nu le fie frică să se adreseze la medic atunci când au nevoie. Pe pagină vrea să vorbească despre oameni cu suflet mare, dar și să răspundă la întrebările pacienților cărora le este frică să se adreseze direct la spital.

„Am creat-o deorece doresc foarte mult ca instituția în care m-am angajat de ceva timp să-și schimbe imaginea, vreau să devină una mai prietenoasă și mai deschisă pentru populaţie, vreau ca persoanele să nu aibă frică când aud de medic psihiatru sau de spitalul de la Codru. Din suflet vreau și îmi doresc ca lumea să devină mai tolerantă cu persoanele care se tratează la noi, vreau ca cei care și-au uitat pe la spital părintii, fraţii, rudele să-şi amintească de existenţa lor, vreau ca lumea să nu aibă frică de persoanele cu dizabilităţi mintale.

Eu am creat profilul pentru a administra pagina spitalului care este creată, nu am vrut să fac acest lucru din profilul meu, din aceste motive am creat un profil separat”, ne povestește persoana responsabilă.

Aici puteți vedea pagina Spitalului de Psihiatrie, iar aici profilul Spitalului de Psihiatrie.

spitalulcerere

Primii pași

„Îmi dau seama că nu în zadar am creat această pagină în momentul când primești întrebari și de la pacienți care au frica de a se adresa direct și care au nevoie de un ajutor.

M-am angajat la spital după ce m-am schimbatul serviciul dintr-o companie IT pentru a mă angaja la Spitalul de Psihiatrie. Am venit pentru încerca de a scrie proiecte care ar ajuta la promovarea incluziunii sociale. Acum colaborez cu EcoVisio pentru a implementa unul. Unul mic dar asta ar fi un început, că la cele mai mari toți zic că „da vă ajutăm” și la urma „oi, ne scuzați că nu avem posibilitate”.”

optimism

Vreau să vorbesc despre oameni cu suflet

„Aș vrea ca presa să scrie despre un băiat modest din troleibuz care s-a apropiat de mine în timp ce însoțeam un pacient până la gara auto în luna noiembrie pe frig și care a mers cu mine și a cumpărat de 900 de lei încălțăminte de iarnă și alte lucruri, vreau să vorbesc despre oameni cu suflet, vreau să scrieți lucruri bune.

Eu sincer îmi doresc mult ca să se schimbe lucrurile, vreau ca oamenii să fie mai toleranți, ca familiie persoanelor cu probleme de sănătate să nu se teamă să se adreseze la timp la medic, problema data precum și cea a incluziunii sociale. Îmi este foarte aproape și ceea prin ce trece o familie în care există un membru cu probleme de sănătate mintală. Eu cunosc nu din auzite” mai adaugă admina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente