08:25:13 25.04.2024
Stiri

Calitatea drumului „MĂSURAT CU DEGETUL” a fost verificată. Ce au stabilit specialiștii de la laboratorul Administrației de Stat a Drumurilor

Economie 01.08.2018 11:00 Vizualizări1695 Autor: Ziarul National
Calitatea drumului „MĂSURAT CU DEGETUL” a fost verificată. Ce au stabilit specialiștii de la laboratorul Administrației de Stat a Drumurilor


Reprezentanții Laboratorului de Încercări din cadrul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) au verificat calitatea drumului de 850 de metri din localitatea Vărvăreuca, raionul Florești, care a stârnit multe controverse, după ce un internaut a filmat „lucrările necalitative” de reparație a drumului, iar ministrul Chiril Gaburici a mers la fața locului și l-a măsurat cu degetul.

„S-a constatat că acestea corespund cerințelor tehnice și drumul poate fi dat în exploatare”, spun specialiștii de la laborator.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, specialiștii de la laborator au verificat „granulozitatea amestecului de minerale, conținutul de bitum, densitatea medie, saturația cu apă, umflarea, rezistența la compresiune, rezistența la forfecare și grosimea straturilor de asfalt”.

Citește și: VIDEO, FOTO // Ministrul Gaburici a INSPECTAT porțiunea de drum unde ar fi fost pus un strat de asfalt „cât degetul”. Ce explicații a primit

„Rezultatele probelor sunt în conformitate cu parametrii stabiliți”, se arată în comunicatul MEI.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a anunțat că toate tronsoanele de drum vor fi date în exploatare abia după ce vor fi expertizate pozitiv de laboratorul ASD: „Ne dorim drumuri calitative și durabile. În cazul în care porțiunile de drum nu vor corespunde normelor tehnice, antreprenorii vor fi impuși să refacă lucrările din cont propriu”.

Ministrul Chiril Gaburici a efectuat două vizite la fața locului, pentru a verifica calitatea lucrărilor pe acest tronson, după ce a fost sesizat de un internaut în privința calității drumului. Într-un video postat pe Facebook, internautul arăta cum se desprinde asfaltul proaspăt și că pe unele porțiuni acesta „este de un deget”. De partea cealaltă, Gaburici a fost la fața locului și după discuțiile cu antreprenorul a declarat că lucrările nu fuseseră finalizate, iar asfaltul turnat nu e de grosimea unui deget.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md