18:07:18 28.03.2024
Stiri

Parlamentul NU va vota introducerea a DOUĂ tururi pentru alegerile parlamentare: „Noi vrem să mergem pe dragoste, nu pe interes”

Politică 01.08.2018 11:25 Vizualizări1282 Autor: Ziarul National
Parlamentul NU va vota introducerea a DOUĂ tururi pentru alegerile parlamentare: „Noi vrem să mergem pe dragoste, nu pe interes”


Parlamentul nu va vota proiectul de lege propus de liberal-democrați, care prevede stabilirea a două tururi în cadrul alegerilor bazate pe votul mixt, a declarat spichetul Andrian Candu astăzi, într-o conferință de presă organizată la Legislativ.

Deși liberal-democrații afirmă că votul într-un singur tur nu asigură principiul reprezentativității, Candu susține că legislația electorală nu poate fi modificată fundamental cu un an înaintea alegerilor.

„Un singur tur la alegeri nu este invenția moldovenilor, a Parlamentului R. Moldova”, a spus spicherul, amintind exemplele SUA și Franței.

Potrivit lui Candu, votul într-un singur tur nu înseamnă că „cineva este avantajat”.

„Noi vrem să mergem pe dragoste, nu pe interes. Voința primară a alegătorului trebuie să primeze. (...) Ne place sau nu, noi mergem pe votul din dragoste și pe tradiția internațională”, a punctat Andrian Candu.

Spicherul a adăugat că Parlamentul ar putea aproba, până la alegeri, anumite „interpretări” ale legislației electorale, spre exemplu cu referire la agitația electorală în ziua alegerilor, la care lucrează acum o comisie parlamentară, instituită după invalidarea alegerilor din Chișinău.

Menționăm că alegerile parlamentare ordinare vor avea loc pe 24 februarie 2019 în baza sistemului mixt - 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid și alți 51 în circumscripții uninominale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md