Ce să faci în august dacă nu pleci în vacanță? Evenimentele ultimei luni de vară la care-ți recomandăm să mergi

6JEHS8PBHP

Deși august e luna vacanțelor, în care am vrea probabil să ne aflăm cât mai departe de oraș, în Chișinău, dar și în afara lui, se întâmplă evenimente pline de tinerețe, care îți vor asigura un timp frumos alături de prieteni. Iată o listă de evenimente la care-ți recomandăm să mergi, dacă ești interesat de subiect.

# 1 august – Marșul alăptării

Pe 1 august se lansează Săptămâna Mondială a Alăptării cu Marșul Alăptării!

Locația: intrarea în Parcul Industrial al UTM (str. Studenților intersecție cu bd. Mosovei, sectorul Râșcani)
Ora: 17:00, pornirea 17:30 spre Parcul Industrial al UTM

Pentru a participa la Marșul Alăptării, sunteți rugați să vă înregistrați aici.

În Parcul Industrial între 17:00 – 20:00 va avea loc lansarea oficială a Săptămânii Mondiale a Alăptării, urmată de un program interactiv pentru toată familia. Locul evenimentului va fi împărţit pe zone:

1. Scena
2. Zonă chill-out
3. Zonă pentru copii
4. Zonă cu fotostanduri
5. Zonă de frumusețe, sănătate și sport pentru mămici
6. Zona consultaţiilor gratuite în întrebări legate de alăptare

Dress code – îmbrăcăminte albă. Pentru maxima comoditate, puteți să luaţi păturele pentru a sta la umbră pe iarbă. Detalii aflați aici.

# 3 august – Andrei Bolocan LIVE – Despre Alegeri

Andrei Bolocan vă invită la un nou spectacol. De data această, autorul emisiunii „Lumina” va vorbi despre alegeri. Spectacolul va avea loc la Teatrul Național „Eugene Ionesco”, de la ora 20.00. Detalii despre bilete găsiți aici.

# 3 august – Expoziție de caricatură politică

Dacă ați procurat bilete la spectacolul lui Andrei Bolocan, atunci sunteți invitați și la expoziția caricaturistului Alex Buretz. Aceasta va putea fi văzută de la ora 18.00, în holul Teatrului Național „Eugen Ionesco”. Detaliile pot fi urmările aici.

#4 august – LiTCHIOȘC: Lectură publică de poezie și proză

La Apartamentul Deschis (str. București 68/1) va avea loc o lectură publică de poezie și proză a tinerilor/tinerelor de pe ambele maluri ale Nistrului. Evenimentul se organizează cu scopul ca în timp să se creeze conexiuni între artiștii din aceste zone. În urma open call-ului au fost selectați 10 participanți, poeziile și textele cărora sunteți invitați să le ascultați în această sâmbătă. Evenimentul va începe la ora 19.00.

Detaliile pot fi urmărite aici.

# 4 august – Haideți să ne jucăm cu orașul

Ai chef de joacă? Vrei să trăiești o experiență neobișnuită, explorând orașul? Ai mai privit vreodată străzile Chișinăului ca un teren de joacă? Ești invitat la primul joc urban din Chișinău pentru toate vârstele!

Când? Sâmbătă, 4 august, ora 17.00
Unde? Intersecția străzilor Veronica Micle și Vlaicu Pârcălab

A.O. Centrul de Urbanism împreună cu Karsten Michael Drohsel, expert in gamicipation din Germania au elaborat un joc nou-nouț special pentru Chișinău. Putem oare să ne descoperim orașul prin joacă? Pot oare oameni de diferite vârste și interese să se antreneze în căutări urbane? Poate oare un joc să schimbe percepția despre oraș? Vino sâmbătă să trăiești această experiență. Participarea este gratuită și răsplătită cu fructe și compot!

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului „Micle Pietonală” din cadrul programului Actors of Urban Change susținut de Robert Bosch Stiftung și implementat de MitOst e.V.

Mai multe detalii afli aici.

# 11 august – Festivalul tineretului 2018

Evenimentul din acest an se va desfășura conform genericului ONU al Zilei Internaționale a Tineretului, și anume – „Spații sigure pentru tineri”. Indiferent dacă sunt spații civice, publice, digitale sau fizice, acestea sunt esențiale pentru a permite tinerilor să se implice, să participe și să se simtă parte a comunității din care fac parte.

De asemenea, Festivalul Tineretului va fi o platformă de susținere a candidaturii orașului Chișinău pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului pentru anul 2021. Acest titlu va avea rolul de a transforma Chișinăul într-un oraș mai viu, mai prietenos pentru tineri.

Festivalul se va desfășura pe strada pietonală din Chișinău, începând cu ora 16.00. Urmăriți detaliile pe Facebook.

# 12 august – Summer Berry Fair – Târgul Pomușoarelor

Producătorii locali de mure, coarne, căpșună, struguri de masă, zmeură, afine, aronie și goji vin din toate coțurile țării cu roada direct de pe ogor. Patiseri și bucătarii noștri vor fi bucuroși să îți împlinească pofta de deserturi, plăcinte, băuturi și bucate sărățele cu pomușoare.

Copii vor avea parte de activități gratuite și animatori. Iar cei mai iscusiți patiseri te vor învăța în cadrul atelierelor gastronomice cum să gătești pomușoarele locale astfel încât să le păstrezi savoarea. Evenimentul începe devreme (ora 10.00) iar tot ce e mai gustos și proaspăt se vinde foarte rapid! Așa că nu întârziați!

Un eveniment Klumea organizat pentru Asociația „Pomușoarele Moldovei”, susținut de USAID, HEKS și Centrul de Consultanță în Afaceri.

Urmăriți detaliile pe Facebook.

# 12 august – Ziua internațională a tineretului la Cahul

Dacă anul trecut v-ați bucurat de muzică bună alături de tineri activi în Varnița la ZIT2017, anul acesta sunteți invitați la sudul Moldovei pentru o nouă experiență, experiența ZIT2018 în Cahul. Organizatorii au pregătit pentru tine un program all inclusive și mai variat: zona camping, activități sportive și o prezentare specială din partea asociației de scouți din Cahul. Va mai fi și o expoziție în aer liber, tîrg de ONG-uri și meșteri populari. Pentru cei un pic mai înfometați zona food and drinks vă așteaptă cu bunătăți pentru toți.

Evenimentul începe la ora 16.00. Puteți urmări aici detaliile.

# 16 august – seminar gratuit „Cum Google Adwords îți poate ajuta afacerea”

Puteți participa la seminarul gratuit „16 Moduri prin care Google Adwords îți poate ajuta afacerea”, care va avea loc pe 16 august începând cu ora 18.30. Pentru participare, trebuie să vă înregistrați aici.

Din subiectele discutate la seminar:

# Ce este Google Adwords și care sunt tipurile de campanii pe care le are
# Cum să fii găsit în motorul de căutare și ce avantaje are acest timp de campanie
# Cum să te promovezi prin bannere și să plătești doar atunci când potențialii clienți fac click pe bannerul tău
# Remarketing sau cum să urmărești vizitatorii care ti-au părăsit site-ul cu mesaje publicitare
#  Promovarea spoturilor video pe Youtube și cât costă
# Campanii, anunțuri, audiențe și multe alte subiecte care ar face lumină despre valoarea care o poate aduce promovarea prin Google Adwords.

Detalii despre eveniment puteți găsi aici.

# 18 august – Fruit Fest Moldova

27985_large_10370700

Pe 18 august, în parcul UTM ești invitat la un eveniment colorat și plin de savoare, dedicat celor mai de seamă fructe de sezon din Moldova. Vino să te delectezi cu fructe de calitate, care o fac mândră pe Mama Natură; cu aroma de pepene galben, cu deliciul vizual al pomușoarelor, cu gustoșenia strugurilor de august care-ți amintesc de vacanța la țară și câte și mai câte! Vei cunoaște producători locali, asociații și oameni minunați care îți vor povesti de ce mâncatul fructelor e sănătate curată. Evenimentul va începe la ora 11.00. Detalii poți vedea aici.

# 19 august – Festivalul Zestrea Nordului

Cel mai mare sat din nordul țării, Pelinia, invită la cel mai mare festival „Zestrea nordului”, unde se vor aduna meșteri populari din toată țara. La festival vei putea gusta bucate specifice nordului și vei putea participa la o licitație de covoare vechi. Tot atunci își va deschide larg ușile Centrul de artizanat din satul Pelinia. Poți afla detalii aici.

# 25 august – Festivalul Cucuteni: Flacăra măiestriei

Căldura și lumina talentului artistic își vor face loc și în acest an pe tărâmul de la Ivancea. Flacăra măiestriei va modela cu aptitudine operele participanților din acest an timp de trei săptămâni și le va expune într-un eveniment devenit tradiție, dar care își păstrează misterul în fiecare an.

Festivalul Cucuteni 2018, aflat la cea de-a IV-a ediție, vă așteaptă cu:

#O expoziție cu peste 50 de lucrări extraordinare, realizate de către participanții simpozionului Cucuteni International Art Camp;

#O zonă imensă pentru copii cu o mulțime de activități interactive și educative: zona Aqua, labirint și bazin uscat cu mingi colorate;

#Ateliere de creație de pictură și ceramică pentru copii și maturi;

# Arena olarilor unde fiecare poate simte căldură lutului, dar și să-și creeze lucrările proprii;

# Săpături arheologice pentru copii;

# Casa Cucutenilor, la restaurarea căruia poate contribui fiecare vizitator;

# Bucate tradiționale și gustări din partea gospodinelor din raionul Orhei;

# Zone de odihnă în natură cu multă umbră: hamacuri, covorașe, perne;

# Zone colorate pentru fotografii;

# Un fireshow excepțional și arderea tradițională a sculpturii imense de ceramică, simbol antic cucutenian al belșugului;

# Un concert excepțional.

Copiii sub 12 ani intră gratuit.
Cost bilet: 50 lei
Informații despre bilete și alte detalii găsiți aici.

# 26 august – Adunarea generală a cetățenilor

Urmare a Rezoluției adoptate la Protestul din 1 iulie, Mișcarea de Rezistență ACUM convoacă Adunarea Generală a Cetățenilor din țară și din diasporă. Evenimentul începe la ora 14.00, în Piața Marii Adunări Naționale. Urmăriți detaliile aici.

# 26 august – Recital de poezii

La a doua ediție a recitalului de poezie din cadrul proiectului Poetry Hub veți avea ocazia să cunoașteți talentele poetelor Ana Maria, Diana Căuș, Maria Malanici, Tatiana Grosu și Doina Gherța. Le veți putea susține la terasa localului Uptown Cafe.

De asemenea, organizatorii vor oferi microfonul și vizitatorilor care să-și împartă creațiile proprii. Evenimentul începe la 17.30. Urmăriți aici detaliile.

# 29 august – Startup Grind

Startup Grind revine cu un nou invitat. De data aceasta este vorba despre antreprenorul Aryk Grosz, cofondator al Mixbook, un serviciu de fotografie. Dacă vrei să-i afli povestea, vino la oficiul Mixbook Moldova (str. Sciusev 87). Detalii despre bilete poți afla aici.

# 29 august – Bookfest 2018

Asociația Editorilor din România, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, organizează în perioada 29 august – 2 septembrie o nouă ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău, ce va avea loc la Centrul Expozițional MOLDEXPO.

Detaliile legate de organizarea evenimentului și orele de deschidere pot fi găsite aici.

# 31 august – Summer Fest 2018

19143850_1431793733533756_2039192557491896514_o

Summer Fest revine pe 31 august, iar organizatorii îți promit cel mai tare weekend, în perioada 31 august-1 septembrie.

Programul pentru 31 august:

1. SunStroke Project
2. Zdob si Zdub
3. Мот
4. Maurice West
5. Sunnery James & Ryan Marciano
6. Tujamo

Programul pentru 1 septembrie:

1. Tharmis
2. LUPII(Alex Calancea & Guz)
3. Vanotek feat. Lory
4. Mahmut Orhan
5. Timati
6. David Gravell
7. Sander van Doorn

*Pană la 1 august : pentru o zi – 250 lei ; pentru 2 zile – 400 lei
*Pană la 14 august : pentru o zi – 300 lei ; pentru 2 zile – 500 lei
*Din 15 august : pentru o zi – 350 lei ; pentru 2 zile – 600 lei

Biletele pot fi procurate începând cu data de 3 iulie la casa Teatrului de Opera și Balet „Maria Bieșu” și pe pagina
www.summerfest.md.

Urmăriți detaliile evenimentului și pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente