18:29:53 19.04.2024
Stiri

De ce să-ți iubești DUȘMANII. Câteva motive serioase care te pun pe gânduri

Știri 31.07.2018 20:03 Vizualizări3900 Autor: Ziarul National
De ce să-ți iubești DUȘMANII. Câteva motive serioase care te pun pe gânduri sursa: eva.ro


Cu toții avem dușmani. Este vorba despre acei oameni care se bucură atunci când nu ne merge bine.

Uneori, apariția unui inamic este datorată anumitor diferențe la nivelul caracterelor și evenimentelor. Alteori, unii oameni ajung să te urască fără a avea vreun motiv aparent. Indiferent de modul în care ți-ai făcut anumiți dușmani, ar trebui să înveți să îți iubești dușmanii. Știu că pare imposibil, dar iată câteva motive care te pot ajuta să faci acest lucru!

Care sunt motivele pentru care ar trebui să-ți iubești dușmanii?

1. Este o lecție practică de gestionare a furiei

Dușmanii tăi sunt cele mai potrivite persoane care te ajută să înțelegi gestionarea furieri. Cu toate că este adevărat că inamicii pot scoate la iveală cele mai rele lucruri din interiorul tău, este adevărat și că aceștia te pot ajuta să îți controlezi furia. Nu te poți enerva cu adevărat pe o persoană pe care o iubești, însă doar atunci când te enervezi cu adevărat poți învăța cum să-ți gestionezi nervii. Gestionarea furiei este mai eficientă atunci când este pusă în practică, nu doar în teorie. Dușmanii tăi sunt ca niște terapeuți de care ai nevoie, dar pe care nu îi dorești în viața ta. Oricât de mult ți-ai dori să îi urăști, aceștia îți oferă oportunitatea de a controla impulsul de furie pe care îl ai.

2. Înveți să apreciezi dragostea

Amintirea constantă a faptului că există dușmani te ajută, de asemenea, să îi vezi cu alți ochi pe cei care te iubesc. Dragostea și ura sunt două emoții opuse și este posibil ca una să o umbrească pe moment pe cealaltă. Cu toate acestea, atunci când vei avea inamici în viața ta, vor exista întotdeauna și oameni care te iubesc. Acești oameni trebuie să fie apreciați pentru ceea ce fac pentru tine. Nu lăsa niciodată ura proiectată de dușmani să te facă să uiți acest lucru.

3. Dușmanii pot fi aliați puternici

Iubirea dușmanilor tăi presupune, de asemenea, efortul de a interacționa și de a face pace cu ei. În cele din urmă, dacă reușești să stabilești anumite lucruri comune și să rezolvi divergențele, reușești să-ți faci alt prieten. Și cine nu are nevoie de prieteni? Acest lucru te poate ajuta, de asemenea, când vine vorba de interacțiunile cu oamenii pe termen lung. Poți dobândi abilități interpersonale, iar această capacitate poate reprezenta un mare plus pentru tine.

4. Ai posibilitatea de a observa pozitivitatea

Într-un ocean de negativism, pozitivitatea pare a-și găsi întotdeauna calea. Uneori, simplul fapt că ai dușmani te poate ajuta să te concentrezi pe lucrurile pozitive și bune care există în viața ta. De multe ori, neglijăm ceea ce contează cu adevărat în viață. Acest lucru poate fi din cauza faptului că suntem prea preocupați de dușmanii pe care îi avem. Cu toate acestea, este posibil ca această recunoaștere să te încurajeze să faci un pas înapoi și să apreciezi lucrurile bune care te înconjoară.

5. Comentariile lor negative te pot ajuta să descoperi lucruri

Este adevărat că inamici tăi nu au foarte multe lucruri bune de spus despre tine. Cu toate acestea, poate exista și un dram de adevăr în ceea ce spun. Pentru a înțelege, de fiecare dată când auzi ceva rău sau neplăcut din gura unui dușman, ai putea să faci un pas înapoi și să evaluezi situația. Există o șansă ca ceea ce spune această persoană să fie adevărat, iar înțelegerea acestui lucru este doar un pas important care te ajută pe tine să devii o persoană mai bună. Aceasta este o altă dovadă a faptului că dușmanii pot fi terapeuți în felul lor.

Sursa: eva.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md