O tânără din Moldova a fost inclusă în Forbes top 100 femei fondatoare din Europa, pe care trebuie să le urmărești pe Twitter și LinkedIn

collage

Acum trei ani reporterii Forbes au început să caute finanțatori pentru start-up-urile inițiate de femeile din SUA. Investitorii preferă să finanțeze companiile fondate de către bărbați, deoarece ceștia nu cunosc start-up-uiri inițiate de femei. 

Din păcate, această diferență de gen în investiții nu este o problemă specifică pentru SUA, ci este o problemă care se extinde pe întreg glob. De exemplu, până la doar câteva săptămâni în urmă, existau puține date privind finanțarea publică pentru start-up-urile conduse de femei în Europa. Datele prezentate în raport au arătat că doar 12% din banii investitorilor din UE se alocă startup-urilor conduse de femei.

Prin urmare, pentru a spori interesul pentru strat-up-urile inițiate de femei, Forbes elaborează un top 100 a companiilor fondate de femei, pentru a le promova. În acest an, în top a fost inclusă și Xenia Munteanu, cofondatoarea platformei Planable.io.

Tânăra a inițiat platforma la doar 23 de ani, după care și-a continuat studiile la Draper University, una dintre cele mai prestigioase școli de antreprenoriat din Silicon Valley, fondată de unul dintre cei mai importanți VC, Timothy Draper.

Planable este o platformă a cărui scop este înlesnirea comunicării între firme și managerii de rețele sociale. De exemplu, pagina de Facebook a unei firme este simulată în Planable, iar departamentul de marketing poate aproba sau nu postările celor care se ocupă de imaginea de pe rețelele sociale. Campaniile pot fi controlate mult mai ușor în acest fel.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente